Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 25 persones en el marc d’una nova edició del Programa Treball i Formació Aquesta iniciativa s’adreça a persones aturades que no cobren cap prestació per desocupació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament contracta 25 persones en el marc d’una nova edició del Programa Treball i Formació

Aquesta iniciativa s’adreça a persones aturades que no cobren cap prestació per desocupació

Un dels perfils requerits és el de peó paleta (foto: Lídia Larrosa).
Un dels perfils requerits és el de peó paleta (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí ha contractat un total de 25 persones aturades que no cobraven cap prestació per desocupació en el marc del Programa mixt Treball i Formació, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu. Els beneficiaris s’incorporen aquest dijous al seu nou lloc de treball.

El Programa mixt Treball i Formació és l’equivalent als antics plans d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb la diferència que ara les ajudes inclouen accions formatives de caràcter obligatori, que en aquest cas assumeix el Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament.

El Govern català ha subvencionat el nostre municipi amb 214.757 euros per a la contractació de 24 persones durant sis mesos, de novembre de 2014 a maig de 2015, amb una jornada del 100%. Aquestes desenvoluparan funcions d’interès social i comunitari com a peons paletes, peons jardiners i auxiliars administratius. A més, l’Ajuntament ha contractat una altra persona, en aquest cas per set mesos i amb una jornada del 70%, per realitzar les tasques d’orientació i formació vinculades al programa.

Les persones ocupades disposaran, a més, d’una formació professionalitzadora amb una durada mitja de 90 hores. Les especialitats que s’impartiran, en funció de cadascun dels perfils, tindran relació amb la gestió administrativa ─Pla General de Comptabilitat i aplicacions informàtiques de comptabilitat─ i el muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió ─prevenció de riscos laborals, muntatges de xarxes elèctriques de baixa tensió i manteniment de xarxes elèctriques de baixa tensió─.

Més llocs de treball
L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha contractat recentment altres 29 persones aturades mitjançant una subvenció rebuda a través del Programa complementari de suport a l’economia productiva local, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015.

La creació de nous llocs de treball també s’està abordant a través del Pla de mesures anticrisi 2014, que inclou accions com el Programa de subvencions de suport de la contractació privada ─anteriorment conegut com a 6+6─, que ajuda les empreses que contracten rubinencs durant sis mesos o un any. En la seva segona edició, el Consistori ha rebut peticions per subvencionar un total de 53 contractes.

També s’ha impulsat per segona vegada el Programa de subvencions per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom, que dóna suport econòmic a les persones que volen crear noves empreses o desenvolupar la seva activitat empresarial o professional a Rubí i generar així nous llocs de treball per compte propi. Enguany s’hi han presentat 28 projectes d’emprenedoria.