Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Mesures anticrisi 2014

Mesures anticrisi

L'Ajuntament destina 3,6 milions d'euros a mesures anticrisi

L’Ajuntament de Rubí destina 3,6 milions d’euros a la reactivació econòmica, la millora de la cohesió social i la millora de la qualitat de l'espai públc. Aquestes mesures també s’han consensuat amb tots els grups municipals i s'han distribuït en 4 grans eixos:

1-Ocupació i emprenedoria
Amb el programa de suport a la creació d'ocupació, incentivar la contractació en empreses, suport al treball autònom ocupació per joves. També, dins d'aquest eix, es preveu la formació ocupacional i de treballadors, així com el manteniment de serveis esencials d'orientació i suport a persones desocupades. S'iniciarà també un programa d'impuls a la creació d'empreses i l'emprenedoria i per a joves emprenedors. Tot aquest eix està dotat amb 1.368.500 €.

2- Teixit econòmic
Es faran programes de millora de la competitivitat empresarials (impuls a la internacionalització, acompanyament a la gestió empresarial, finançament a mida, ajuts a pimes i autònoms per la millora d'instal·lacions, etc, així com un treball per atraure empreses als PAE de Rubí i noves accions d'arranjament i posada al dia dels PAE's. Pel que fa al comerç, es preveu continuar amb accions de suport al comerç i serveis. Aquest bloc d'accions comptarà amb un pressupost de 588.100 €

3- Cohesió social
Una altra de les prioritats de l’equip de govern és mantenir la cohesió social. En aquest sentit, el paquet de mesures extraordinàries inclou accions per continuar donant suport a les famílies que ho estan passant més malament.
Les accions que es proposen tenen un pressupost d'1.068.400 euros: accions d'ajuts a les famílies i de cohesió social, ajuts i subvencions tributàries, suport a les entitats socials de Rubí, entre altres.

4- Qualitat de l’espai públic
El consistori té la voluntat que, malgrat el context de crisi actual, no es pot permetre que es degradi l’espai públic. En aquest sentit, s'inicia per segon any consecutiu el projecte 'Barris al dia' amb la col·laboració d'entitats i ciutadania, actuacions de foment de les xarxes de solidaritat i la promoció econòmica, i actuacions de millora i sostenibilitat energètica (dins del marc del projecte Rubí Brilla. La dotació per aquest bloc és de 575.000 €.

  • Compartir