Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia l’aparcament de Can Fatjó, que passarà a tenir 145 places d’estacionament Amb aquesta actuació, el Consistori fa realitat una demanda de la ciutadania, que reclamava més estacionament a la zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia l’aparcament de Can Fatjó, que passarà a tenir 145 places d’estacionament

Amb aquesta actuació, el Consistori fa realitat una demanda de la ciutadania, que reclamava més estacionament a la zona

L’aparcament de Can Fatjó s’ampliarà a través d’aquest solar (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’aparcament de Can Fatjó s’ampliarà a través d’aquest solar (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquesta setmana s’inicien les obres d’ampliació de l’aparcament de Can Fatjó. Aquest equipament, públic i gratuït, es va crear l’any 2015 amb un total de 112 places d’estacionament i un únic accés per l’avinguda de Castellbisbal, a l’alçada del núm. 42. Ara, l’Ajuntament ampliarà l’aparcament pavimentat, que mantindrà l’accés per l’avinguda de Castellbisbal a través de l’aparcament existent, però en modificarà la sortida. Així, un cop finalitzin les obres, els vehicles hauran de sortir pel passatge del Topazi, amb l’objectiu de millorar la mobilitat.

S’adeqüen 36 places noves per a vehicles, una d’elles reservada per a persones amb mobilitat reduïda, i 9 places noves per a motocicletes. Després de l’ampliació, quedaran 145 places disponibles per a vehicles.

S’ha previst la instal·lació d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a l’extrem est del nou aparcament, ubicat entre dues places d’aparcament reservades per aquest fi. El pal de recàrrega tindrà una potència total de 44 kW, amb dos tomes tipus 2 de 22 kW cadascuna.

L’actuació es completarà amb la urbanització i senyalització horitzontal i vertical necessària, així com la instal·lació del mobiliari i resta d’elements urbans.

Segons l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, "des de l'Ajuntament estem posant fil a l'agulla per anar dotant la ciutat de més aparcament. Sabem que és una preocupació dels veïns i veïnes i volem donar resposta a aquesta demanda. Aquesta en concret era una reclamació del veïnat de Can Fatjó, que ara es fa realitat". 

Les obres les executarà l’empresa CIC3 OBRES I SERVEIS SL per un import de 152.834,58 euros. A partir d’aquest dijous, els vehicles no podran estacionar a l’aparcament de Can Fatjó amb motiu de l’inici de les obres.

Objectius de Desenvolupament sostenible