Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estudiants francesos de jardineria i paisatgisme habiliten un nou parterre al c. Cadmo Aquesta via, que s’ha remodelat recentment, ara lluirà un nou espai enjardinat que marcarà la separació entre la calçada i la vorera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Estudiants francesos de jardineria i paisatgisme habiliten un nou parterre al c. Cadmo

Aquesta via, que s’ha remodelat recentment, ara lluirà un nou espai enjardinat que marcarà la separació entre la calçada i la vorera

Els regidors Juan López Núñez i Moisés Rodríguez Cantón han saludat l’alumnat aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els regidors Juan López Núñez i Moisés Rodríguez Cantón han saludat l’alumnat aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Cada any, l’Ajuntament de Rubí ofereix a estudiants de Jardineria i Paisatgisme de Batxillerat Professional de l’escola francesa CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan realitzar pràctiques professionals a la ciutat en el marc del programa de mobilitat Erasmus +. Enguany, una desena d’alumnes participen en aquesta iniciativa creant un nou parterre al c. Cadmo.

L’actuació de jardineria ha estat prèviament acordada entre el professorat i el servei municipal de Parcs i Jardins, que proporciona els materials i les plantes necessàries per portar a terme l’actuació. Els nois i noies estan construint un parterre de maons, recreant el disseny i l’estil modernista de l’edifici del Bullidor, situat just a la vorera del davant. El mur que delimitarà el parterre tindrà una alçada d’aproximadament uns 50 cm. Posteriorment, es plantaran diverses espècies de baix requeriment hídric, com ara gramínies i crasses, produïdes a la Font del Ferro. El parterre no requerirà la instal·lació de cap sistema de reg i anirà recobert amb graves per tal de garantir una bon drenatge  de la planta i mantenir els nivells d’humitat.

Paralel·lament, s'estan millorant els parterres existents amb la plantació de 5 nous tarongers, seguint el disseny existent al carrer, i noves gramínies, una espècie de baix requeriment hídric i sense sistema de reg.

Aquest dimarts, el regidor d’Obra Pública, Juan López Núñez, i el de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, han visitat l’obra i han entregat als i les estudiants obsequis en record de la ciutat.

L’actuació de jardineria i paisatgisme complementa les obres que s’han fet al c. Cadmo, que han permès millorar l’accessibilitat, renovant tant el paviment com l’enllumenat públic. També s’ha renovat la xarxa de clavegueram per solucionar els problemes d’inundacions que es produïen en aquesta via quan plovia, donant resposta a una demanda veïnal.

Objectius de Desenvolupament sostenible