Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entren en vigor noves mesures de contenció de la Covid-19 que afecten les celebracions de Nadal Les noves restriccions afecten especialment la restauració que només pot obrir de 07.30 a 09.30 h i de 13 a 15.30 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entren en vigor noves mesures de contenció de la Covid-19 que afecten les celebracions de Nadal

Les noves restriccions afecten especialment la restauració que només pot obrir de 07.30 a 09.30 h i de 13 a 15.30 h

Les noves restriccions afecten especialment el sector de la restauració (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Les noves restriccions afecten especialment el sector de la restauració (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Aquest dilluns 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de contagis de Covid-19 que la Generalitat de Catalunya ha detectat en les últimes setmanes. Els canvis afecten el període de Nadal i modifiquen alguns dels aspectes de la seva celebració. Les mesures estaran vigents fins a l’11 de gener, amb una possible revisió el dia 28 de desembre si les dades epidemiològiques ho permeten.

Les noves restriccions afecten especialment el sector de la restauració que només pot obrir de 07.30 a 09.30 h per servir esmorzars i de 13 a 15.30 h per oferir dinars. En aquest horari, bars i restaurants poden obrir les terrasses, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Com fins ara, s’estableix una limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. A l’interior, bars i restaurants poden ocupar el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Com a l’exterior, hi ha limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. A partir de les 15.30 h, els establiments només poden oferir menjar per emportar fins a les 22 h que es pot repartir a domicili fins a les 23 h.

Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s'estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

El nombre màxim de persones que es poden reunir  en activitats socials continua sent de 6 persones, corresponents a una sola bombolla de convivència habitual. Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener, el màxim permès és de 10 persones, corresponents a dues bombolles de convivència.

L’Ajuntament de Rubí ofereix informació sobre les mesures de contenció de la Covid-19 al web municipal i dedica un apartat exclusivament a les restriccions i recomanacions que afecten el sector comercials i de restauració.