Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa una nova edició de la campanya de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc" Les donacions fetes fins a l’1 de desembre es faran arribar a les famílies a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i Càritas Diocesana i també mitjançant La Trocalleria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

En marxa una nova edició de la campanya de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc"

Les donacions fetes fins a l’1 de desembre es faran arribar a les famílies a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i Càritas Diocesana i també mitjançant La Trocalleria

Les joguines que es donin a la campanya han d’estar en bon estat, no ser sexistes ni bèl·liques, entre d’altres (foto: Ajuntament de Rubí).
Les joguines que es donin a la campanya han d’estar en bon estat, no ser sexistes ni bèl·liques, entre d’altres (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania en el marc de la campanya Encara podem donar molt de joc! per recollir joguines per a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat de cara a les festes de Nadal. Els rubinencs i rubinenques que hi vulguin participar poden portar joguines que ja no fan servir, preferiblement gairebé noves o en molt bon estat, a la deixalleria de Cova Solera o a qualsevol punt de la Deixalleria mòbil fins a l’1 de desembre.

Les joguines recollides arribaran a les famílies de la ciutat que més ho necessiten a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i a través de Càrites Diocesana de Terrassa. A més, una part també es destinarà al servei de La Trocalleria per tal que les famílies puguin intercanviar aquestes joguines per altres objectes que ja no necessiten.

Les escoles Joan Maragall, Rivo Rubeo, Ramon Llull i Ribas han organitzat una recollida interna als seus centres. Tot el material que aportin les famílies es lliurarà a la campanya.

 

Quines joguines es poden donar?

Per raons sanitàries no s'acceptaran peluixos, ninots amb cabell o roba o altres joguines fetes amb material tèxtil. Tampoc s'admetran joguines de caire bèl·lic o sexista, que estiguin deteriorades o a les quals els manquin peces.

Personal voluntari revisarà cadascuna de les donacions abans del seu lliurament per comprovar que les joguines estiguin completes. Per facilitar aquest procés, no s’acceptaran trencaclosques o joguines amb molts components que no es puguin revisar amb facilitat. En anteriors campanyes s’ha detectat que les famílies sol·liciten especialment joguines rodades per a la primera infància (motos, cotxes... per a nens i nenes d'1 a 5 anys), patinets, bicicletes i jocs de construcció o jocs de taula.

Encara podem donar molt de joc! és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. La campanya s’intensifica al Nadal, però està oberta durant tot l’any.

Objectius de Desenvolupament sostenible