Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els municipis de l'Arc Metropolità reclamen que hi hagi aviat un Govern de la Generalitat amb vocació d'interlocució amb el món municipal L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona ha aprovat aquest matí a Vilanova i la Geltrú una resolució unànime per manifestar "la necessitat inajornable de dotar el país d’un govern plenament operatiu" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els municipis de l'Arc Metropolità reclamen que hi hagi aviat un Govern de la Generalitat amb vocació d'interlocució amb el món municipal

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona ha aprovat aquest matí a Vilanova i la Geltrú una resolució unànime per manifestar "la necessitat inajornable de dotar el país d’un govern plenament operatiu"

L’assemblea de l’Arc Metropolità s’ha celebrat aquest divendres a Vilanova i la Geltrú (foto: Ajuntament de Rubí).
L’assemblea de l’Arc Metropolità s’ha celebrat aquest divendres a Vilanova i la Geltrú (foto: Ajuntament de Rubí)

Els alcaldes i alcaldesses dels nou municipis signants, entre ells Rubí, reclamen que el Parlament de Catalunya esculli el més aviat possible un nou president de la Generalitat.

La resolució, aprovada en el marc de l’assemblea ordinària de l’entitat, reconeix "la complexitat" dels acords necessaris, donada la composició del Parlament, però alhora insta a evitar que es produeixi una repetició de les eleccions. "Necessitem un interlocutor a l’altra banda ─ha afirmat la presidenta de l’Arc i alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez─; anar a noves eleccions seria una pèrdua de temps, necessitem un govern amb un rumb clar".

 

Evitar una paràlisi

La resolució per un nou govern ha estat el tema més destacat de l’assemblea. El text argumenta que una nova contesa electoral comportaria "una paràlisi que no ens podem permetre i que seria un fracàs col·lectiu". Així mateix, s’hi declara, "els municipis tenim molts projectes que necessiten l’impuls del govern de la Generalitat, projectes que s’adrecen a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes com la sanitat pública, l’educació, l’habitatge, la qualitat de l’aire, les infraestructures de mobilitat o la sostenibilitat".

Justament a l’assemblea s’han tractat alguns d’aquests temes que preocupen als municipis de l’associació. El vicepresident i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha apuntat la necessitat de tractar conjuntament amb les administracions superiors àmbits com la seguretat, la convivència o les ocupacions il·legals conflictives. 

L’assemblea de l’Arc també ha acordat iniciar un estudi per elaborar una proposta de línies de transport públic metropolità. Així mateix, s’ha donat llum verda a promoure un codi ètic de l’associació i a confeccionar un estudi sobre la segregació urbana.

 

Assemblea a Vilanova i la Geltrú

L’assemblea de l’Arc Metropolità s’ha celebrat aquest divendres a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, amb representació institucional dels municipis. L’alcalde de Vilanova i la Geltrú i vicepresident segon de l’entitat, Juan Luis Ruiz, ha volgut "posar en valor la tasca de l’associació, que posa a l’agenda política aquells temes que ens preocupen i ocupen" de forma similar a tots els municipis.

L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità de Barcelona està formada actualment per nou ajuntaments de la franja anomenada tradicionalment com a segona corona de Barcelona: Granollers, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. 

Es tracta de municipis que comparteixen necessitats, a diferència d'altres de l'àrea metropolitana. El seu objectiu és promoure la cooperació i la coordinació entre els municipis membres, per millorar la gestió i el desenvolupament estratègic del territori que ocupa l'arc metropolità de Barcelona. El territori que conforma l'Arc representa una població de 2,9 milions de persones.

Objectius de Desenvolupament sostenible