Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els espais expositius municipals estrenen programació El Museu Municipal Castell (MMUC) presentarà, del 13 d’abril al 22 de juliol, una exposició commemorativa del centenari de l’Esbart Dansaire de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els espais expositius municipals estrenen programació

El Museu Municipal Castell (MMUC) presentarà, del 13 d’abril al 22 de juliol, una exposició commemorativa del centenari de l’Esbart Dansaire de Rubí

El MMUC serà seu d'exposicions i activitats familiars (foto: Ajuntament de Rubí).
El MMUC serà seu d'exposicions i activitats familiars (foto: Ajuntament de Rubí)

El Museu Municipal Castell (MMUC), l’Espai Expositiu Antiga Estació i l’Espai Expositiu Aula Cultural presentaran durant aquest 2023 una variada oferta d’exposicions, que abasten des de la divulgació històrica a la promoció d’artistes locals.

La programació del MMUC ha arrencat aquest mes de febrer amb la mostra La vinya al Vallès que, seguint el fil temàtic de la vinya, explica les lluites de la societat pagesa catalana. L’exposició és fruit de la col·laboració entre cinc museus municipals del Vallès (Rubí, Ripollet, Castellbisbal, Cerdanyola i Montcada) i inclou quatre peces cedides pel Museu Etnogràfic Vallhonrat. Es podrà visitar fins al 2 d’abril.

Li prendrà el relleu Cent anys de dansa. L’Esbart Dansaire de Rubí, una mostra commemorativa del centenari d’aquesta entitat que, mitjançant textos i imatges, en fa un retrat cronològic. L’exposició serà oberta del 13 d’abril al 22 de juliol.

El MMUC també presentarà aquest any Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d’Alec Wainman, produïda pel Museu d’Història de Catalunya. Vuitanta anys després del final de la Guerra Civil, aquesta mostra vol recuperar el testimoni de les persones voluntàries que van venir d’arreu del món per contribuir a la lluita contra el feixisme, un testimoni que basteix la nostra memòria col·lectiva. Les fotografies, que són el resultat d’una recerca de quaranta anys per recuperar 1.650 negatius perduts d’aquest període, guien el descobriment de les seves històries. Es podrà visitar del 5 d’octubre al 23 de desembre.

Aquesta programació expositiva del MMUC es completarà amb les habituals activitats familiars de periodicitat mensual: els Diumenges al MMUC. Aquestes propostes arrencaran el 19 de març amb l’espectacle Titelles Perico i el fantasma trapella de Titelles Vergés i seguiran amb la màgia d’Òscar Sanjuan (23 d’abril), un taller d’arbres de fang (28 de maig), un taller d’estels (22 d’octubre) i un taller de Tió de Nadal (19 de novembre). En tots els casos són activitats adreçades a infants de 3 a 12 anys. L’accés és gratuït però cal reservar fins a 48 hores abans de l’activitat al telèfon 93 588 75 74.

     

Espai Expositiu Aula Cultural

Els i les artistes locals tornaran a ser protagonistes a l’Espai Expositiu Aula Cultural, on ja es pot gaudir aquests dies de la mostra fotogràfica de Mariona López Las Tierras. La jove autora rubinenca mostra en aquesta col·lecció d’imatges el vessant familiar de les nostres vides que queda ocult rere murs, però que ens acompanya en tot moment i que, per tant, ens fa créixer i desenvolupar-nos d'una certa manera. Serà oberta fins al 25 de març.

El 27 d’abril, s’instal·larà l’Aula Cultural una exposició d’homenatge al l’artista rubinenc Oriol Marco, mort recentment. Aquesta proposta vol acostar el públic a l’imaginari d’aquest escultor amb una selecció de les seves obres més personals, moltes de les quals han estat cedides per familiars i amistats. Es podrà visitar fins al 23 de setembre.

I a finals d’any, com marca la tradició, no hi faltarà l’exposició Diorames de Nadal, de l’Associació de Pessebristes de Rubí, que dona a conèixer les obres realitzades pels socis i sòcies d’aquesta entitat cultural i que és la mostra més visitada de tot l’any als equipaments municipals.

      

Espai Expositiu Antiga Estació

Del 16 de febrer al 30 de març, l’Associació Mujeres Creativas del Vallès exposa a l’Antiga Estació Tribut a les àvies, una mostra en què les sòcies d’aquesta entitat comparteixen l’art heretat d’elles i reivindiquen la seva figura.

El pintor i poeta Mariano Martínez portarà a aquest mateix equipament Murs i revolta, una mostra que plasma la seva cosmogonia personal, configurada a partir de lectures, viatges, conferències i pel·lícules, entre d’altres; una manera d’entendre el món que compartirà amb el públic rubinenc del 20 d’abril a l’1 de juliol.

També farà parada a l’Antiga Estació la mostra anual del taller d’Anna Tamayo, en aquest cas amb un recull d’obres d’homenatge a Joaquín Sorolla. L’exposició es podrà visitar del 7 de setembre al 21 d’octubre.

Objectius de Desenvolupament sostenible