Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuts per pagar obres de reforma d’habitatges inclosos a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social es podran sol·licitar a partir d’aquest dijous L’Ajuntament concedirà un màxim de 8.000 euros per sol·licitud, per cobrir les despeses realitzades des d’un any abans a la data de petició https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els ajuts per pagar obres de reforma d’habitatges inclosos a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social es podran sol·licitar a partir d’aquest dijous

L’Ajuntament concedirà un màxim de 8.000 euros per sol·licitud, per cobrir les despeses realitzades des d’un any abans a la data de petició

Els ajuts es podran sol·licitar fins al 17 de juliol.
Els ajuts es podran sol·licitar fins al 17 de juliol

Els ajuts municipals per al pagament d’obres de reforma i condicionament d’habitatges inclosos a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social es podran sol·licitar del 18 d’abril al 17 de juliol. L’Ajuntament preveu una subvenció màxima de 8.000 € per cobrir despeses meritades des d’un any previ a la data de sol·licitud.

Les actuacions subvencionables són: adequació de peces i elements de l’habitatge per tal d’obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat i les necessàries perquè pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater/a i adjudicatari/ària; millora de l’eficiència energètica per tal d’obtenir el certificat d’eficiència energètica que correspongui; adequació d’instal·lacions a la normativa vigent; millora de l’aïllament tèrmic i/o acústic segons el que exigeix la normativa; arranjament d’elements deteriorats per manca de conservació i manteniment; millora de les condicions d’adaptabilitat dels habitatge en benefici de persones amb discapacitats físiques; i honoraris facultatius per a l’elaboració i direcció del projecte tècnic i per a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat i certificació energètica.

Poden sol·licitar aquests ajuts les persones propietàries d’un pis buit que optin per incloure’l o ja l’hagin inclòs prèviament a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social. D’aquesta manera, l’Ajuntament incentiva l’entrada al mercat de lloguer assequible d’aquells habitatges que es troben desocupats i, per tant, una major disponibilitat de pisos a l’abast de la ciutadania amb pocs recursos econòmics.

Per optar a aquestes subvencions, cal fer la corresponent sol·licitud preferentment a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament a partir de les 0 h del 18 d’abril. 

La dotació total dels ajuts és de 34.271,89 €.  

   

Ajuts per a despeses generals

Fins al 27 de maig, també es poden sol·licitar els ajuts municipals per al pagament de despeses de l’habitatge habitual adreçats a persones amb escassa capacitat econòmiques. Els conceptes subvencionables són el rebut de l’IBI; els subministraments d’aigua, gas i electricitat; les quotes hipotecàries; la taxa d’escombraries; les quotes de comunitat de propietaris i propietàries; i les primes d’assegurança de danys de l’habitatge i de responsabilitat civil.

Enguany, aquests ajuts han incrementat la seva quantia i han passat dels 125 € de l’edició anterior a un màxim de 200 €. També s’ha ampliat el període de sol·licitud, que ara serà de dos mesos. La tramitació s’ha de fer preferentment per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Objectius de Desenvolupament sostenible