Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Agents pel Civisme han dut a terme 1778 actuacions entre desembre i març Mobilitat, tinença responsable d’animals i estacionaments a la via pública són els àmbits que més han requerit l’acció d’aquest servei municipal en els primers mesos de l’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Agents pel Civisme han dut a terme 1778 actuacions entre desembre i març

Mobilitat, tinença responsable d’animals i estacionaments a la via pública són els àmbits que més han requerit l’acció d’aquest servei municipal en els primers mesos de l’any

Els Agents pel Civisme treballen la sensibilització dela ciutadania (Foto: Ajuntament/Localpres).
Els Agents pel Civisme treballen la sensibilització dela ciutadania (Foto: Ajuntament/Localpres)

Els agents pel civisme han dut a terme 1778 actuacions entre el desembre i el març. La tasca d’aquest servei és fomentar el civisme i el bon veïnatge i promoure la cura de l’espai públic. Per això, la seva acció ha estat relacionada amb diferents situacions que tenen a veure amb diferents qüestions que tenen a veure amb aquests objectius.

Recentment, els agents pel civisme han format part de les accions per fer front a la crisi sanitària. El servei ha participat en el repartiment de mascaretes entre la ciutadania i, actualment, han reprès la seva tasca de conscienciació ciutadana incidint en les mesures prevenció sanitàries. Per exemple, promouen l’ús de mascaretes entre la ciutadania així com la necessitat de mantenir la distància social i també resolen els dubtes que planegen rubinencs i rubinenques al voltant de la normativa vigent en cada fase del desconfinament.

Per nombre d’actuacions i de desembre a març, la mobilitat és l’àmbit més treballat per aquest equip format per vuit agents. 439 accions tenen a veure amb aquest camp que inclou fer respectar la limitació de circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), que ha suposat 397 accions, el suggeriment de millores que n’han suposat 35, mentre que qüestions relacionades amb l’illa de vianants i el transport públic n’han comportat 4 i 3, respectivament.
La tinença responsable d’animals ha estat el segon concepte en requerir l’atenció dels agents. En aquest cas, han estat 370 accions de les que 201 tenen a veure amb gossos deslligats, 57 amb la neteja d’excrements, 48 han estat accions informatives, en 25 ocasions s’ha recordat la normativa sobre gossos potencialment perillosos, 20 actuacions han estat encaminades al reforç positiu i 19 han estat relacionades amb les zones d’esbarjo.
L’espai públic ha estat el tercer àmbit on més incidència han tingut els i les agents amb 304 accions. El mobiliari urbà ha acumulat gran part de l’activitat amb 188 iniciatives. Parcs i jardins ha acumulat 56 actuacions, la neteja i manteniment n’ha sumat 31, el vandalisme 22 i embrutar la via pública 7.
Per zones geogràfiques, la Zona 4, que comprèn el Centre i la Plana del Castell, és el territori que acumula més actuacions amb un total de 448. La Zona 6 seria la següent amb 371 accions repartides per la zona Progrés, Rubí 200, el Mercat, Pla de CAn Bertran i Segle XXI. La tercera posició l’ocupa la Zona 3 amb 363 iniciatives de l’equip d’Agents pel Civisme als barris de Ca n’Alzamora, Can Vallhonrat, 25 de Setembre i Les Torres.

Aquí pots consultar les dades completes