Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 24 col·legis electorals de Rubí obren amb normalitat Un total de 56.616 rubinencs i rubinenques poden exercir el seu dret a vot a les eleccions muncipals d'aquest diumenge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els 24 col·legis electorals de Rubí obren amb normalitat

Un total de 56.616 rubinencs i rubinenques poden exercir el seu dret a vot a les eleccions muncipals d'aquest diumenge

Detall de la mesa ubicada a l’edifici Rubí Forma  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Detall de la mesa ubicada a l’edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La jornada electoral a Rubí s’ha iniciat sense cap incidència. A les 9 h, tots els  col·legis electorals que hi ha a la ciutat han obert amb normalitat per constituir les meses. Rubí disposa de 24 col·legis electorals amb 90 meses, que estaran obertes fins a les 20 h.

Aquestes eleccions municipals mantenen majoritàriament la distribució dels col·legis electorals: la majoria de rubinencs i rubinenques podran votar als mateixos espais que tenia assignats el 2021, quan es van celebrar les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. L’única excepció seran els veïns i veïnes del districte 1 secció 2, que en l’anterior convocatòria van haver d’acudir a l’Institut Duc de Montblanc i que ara recuperaran com a punt de votació el Centre Cívic de Can Fatjó. La relació completa de col·legis i meses amb les respectives adreces, es pot consultar a l’apartat d’eleccions del web municipal.

La web municipal també ofereix la possibilitat de consultar i geolocalitzar la mesa i col·legi electoral assignats als ciutadans i ciutadanes amb dret a vot: la persona usuària pot consultar on ha de anar a votar des del mapa de col·legis electorals fent clic sobre la seva adreça o bé amb el cercador indicant la seva adreça o introduint el número del Document Nacional d’Identitat (DNI) i l’any de naixement. En aquests comicis, l’eina incorpora la possibilitat obtenir també l’itinerari per arribar al col·legi electoral assignant.

Aquesta utilitat es troba a l’apartat d’eleccions de la web municipal, dins el subapartat ‘On em toca votar?’. La ciutadania també té a la seva disposició el XatBot, l’eina de consulta i suport als tràmits municipals accessible a través de la Seu Electrònica i els serveis de missatgeria mòbil WhatsApp (623 196 219) i Telegram (compte d'usuari: SuportRubi_Bot).

Seguiment de la jornada electoral

El desenvolupament de la jornada electoral es pot seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). A partir de les 20 h, un cop tancats els col·legis electorals, també s’hi podrà consultar la participació final i els resultats que es vagin coneixent.

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. El mitjà de comunicació públic, Ràdio Rubí, ofereix una programació especial amb motiu dels comicis.

Objectius de Desenvolupament sostenible