Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Torrent de les Abelles es rehabilitarà amb finançament exclusivament local Les autoritats europees han desestimat assumir el cost d’aquesta intervenció, que forma part del projecte Balcó de la Riera,a través dels fons Next Generation https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Torrent de les Abelles es rehabilitarà amb finançament exclusivament local

Les autoritats europees han desestimat assumir el cost d’aquesta intervenció, que forma part del projecte Balcó de la Riera,a través dels fons Next Generation

Jornada de recollida de residus al Torrent de les Abelles, el 2016  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Jornada de recollida de residus al Torrent de les Abelles, el 2016 (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí transformarà el Torrent de les Abelles i el seu entorn mitjançant diverses actuacions que inclouen el reforç de masses arbòries i arbustives, la supressió d’espècies nouvingudes, la millora i estabilització de camins, la millora de la zona infantil i la zona d’esbarjo per a gossos existents, i la introducció de zones de pícnic, entre d’altres. El projecte preveu una inversió d’aproximadament 380.500 euros que s’assumirà íntegrament des del consistori, donat que les autoritats europees han desestimat incloure aquesta intervenció en les propostes finançades a través dels fons Next Generation.

El Torrent de les Abelles es troba entre el pont dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el carrer de la Perla, el Passeig de la Riera, el carrer de Luxemburg i l’Avinguda de Cova Solera. Té una superfície aproximada de 55.000 m2.  Aquesta zona verda natural conforma la façana sud oest de la Riera de Rubí al barri de Can Fatjó. Actualment, la zona presenta camins espontanis desestructurats, residus i espècies nouvingudes.

El projecte d’arranjament s'enriqueix, a la part més propera a la riera, amb l'actuació prevista a proposta del Consell de la Infància i la Adolescència. Així, es preveu la creació de quatre espais: una zona d’espera de 20m2 amb bancs, taules i paviment de sauló; una zona de pictogrames de 250m2 que reproduirà hexàgons i ruscs d’abelles, amb la intenció d’organitzar una jornada participativa de pintura; una zona de pícnic amb taules i bancs i incorporació de nou arbrat; i un espai de calistènia de 85m2.Un cop rehabilitat, Rubí incorporarà el Torrent de les Abelles als espais a l’aire lliure pensats per a nens i nenes i persones joves.

Objectius de Desenvolupament sostenible