Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El teixit comercial rubinenc pot optar a una línia d’ajuts municipals L’Ajuntament destinarà 400.000 euros a subvencions destinades a ajudar el comerç local que ha patit els efectes de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El teixit comercial rubinenc pot optar a una línia d’ajuts municipals

L’Ajuntament destinarà 400.000 euros a subvencions destinades a ajudar el comerç local que ha patit els efectes de la pandèmia

Els comerciants locals poden optar a ajuts municipals (Foto: Ajutnament/Localpres).
Els comerciants locals poden optar a ajuts municipals (Foto: Ajutnament/Localpres)

Els establiments comercials, de serveis i també restauració de Rubí que hagin patit els efectes de la crisi provocada per la pandèmia podran sol·licitar ajuts econòmics de fins a 1.200 euros. Aquesta línia d’ajuts posarà a disposició del teixit comercial local fins a 400.000 euros. Els ajuts estaran a disposició dels establiments interessats a finals d’agost.

L’objectiu d’aquests ajuts és garantir la continuïtat del teixit comercial local i de proximitat que s’ha vist afectat de manera especial pels efectes de la Covid-19 i l’aturada de l’activitat econòmica i social que ha suposat el confinament.

Així ho ha dit el regidor del Servei de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, “ens posem al costat del comerç local per mirar de minimitzar l’impacte que ha suposat el confinament i les mesures preventives que han hagut d’implementar a la seva activitat. A banda de l’impacte econòmic, el teixit comercial de Rubí és clau per a la cohesió i identitat de la ciutat, per això fem aquest esforç per garantir la seva continuïtat”.

Els negocis interessats han de complir un seguit de criteris per optar a l’ajut. D’una banda, han d’estar donats d’alta com a activitat econòmica abans del 4 de maig del 2020. De l’altra, no han de tenir obert un expedient administratiu per infracció. El límit de subvenció per cada establiment és de 1.200 euros.

La sol·licitud s’haurà de tramitar de manera telemàtica, a través de la Seu Electrònica, o bé presencialment, a través de la Finestreta Única Empresarial (FUER), quan els ajuts estiguin disponibles.

Les ajudes estan destinades a fer front despeses de personal, tributàries i materials. Les quantitats a les que podran optar els negocis varien en funció del personal contractat i a la superfície de l’establiment.

En paral·lel, s’ha posat en marxa una nova edició de la campanya ‘Rubí, On visc On compro’ on es convida la ciutadania a retrobar-se amb els establiments rubinencs després del període de confinament