Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte municipal de rehabilitació de dos edificis d’habitatges públics de lloguer, preseleccionat per ser finançat amb els fons europeus Next Generation L’obra està valorada en 2,6 milions d’euros, dels quals 1,6 milions podrien ser costejats amb els fons de recuperació per a Europa assignats al govern espanyol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El projecte municipal de rehabilitació de dos edificis d’habitatges públics de lloguer, preseleccionat per ser finançat amb els fons europeus Next Generation

L’obra està valorada en 2,6 milions d’euros, dels quals 1,6 milions podrien ser costejats amb els fons de recuperació per a Europa assignats al govern espanyol

El projecte municipal planteja la rehabilitació energètica de dos edificis d’habitatges públics  (foto: Ajuntament de Rubí).
El projecte municipal planteja la rehabilitació energètica de dos edificis d’habitatges públics (foto: Ajuntament de Rubí)

El projecte de l’Ajuntament de Rubí per a la rehabilitació energètica de dos edificis d’habitatges públics als carrers de Belchite i de Pontevedra ha estat seleccionat inicialment per ser cofinançat amb els fons europeus Next Generation, a través del Programa de barris de la Generalitat de Catalunya. Les ajudes provenen dels 140.000 milions d’euros concedits pel Consell Europeu al govern espanyol per mitigar l’impacte econòmic i social de la pandèmia de la COVID-19 i possibilitar una economia i societat més sostenible i resilient.

Els immobles que opten a la subvenció europea són propietat de l’empresa municipal Proursa. El del carrer de Belchite acull 22 habitatges de lloguer i el del carrer de Pontevedra altres 39. El projecte de l’Ajuntament, elaborat des dels serveis d’Habitatge, Rubí Brilla i la pròpia Proursa, té com a objectiu reformar-los per reduir-ne el consum energètic i la necessitat de climatització, beneficiant així a totes les persones llogateres. Dins d’aquest mateix projecte també s’inclouen actuacions a la urbanització d’Els Nius, atès que la convocatòria també contempla destinar una part dels diners a la millora de la via pública.

Les reformes proposades per l’Ajuntament estan valorades en 2,6 milions d’euros. D’aquests, els fons europeus podran subvencionar el màxim possible, 1,6 milions d’euros, mentre que la resta s’assumiran amb recursos municipals.

Logos

Objectius de Desenvolupament sostenible