Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de les curses contra els residus ha resultat guanyador al 15è Premi Europeu de la Prevenció de Residus La iniciativa, que ha implicat a 16 escoles catalanes, 8 de les quals de Rubí, ha estat guardonada a la categoria Associacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte de les curses contra els residus ha resultat guanyador al 15è Premi Europeu de la Prevenció de Residus

La iniciativa, que ha implicat a 16 escoles catalanes, 8 de les quals de Rubí, ha estat guardonada a la categoria Associacions

Les responsables del projecte, durant la seva presentació al certamen (foto: SETEM).
Les responsables del projecte, durant la seva presentació al certamen (foto: SETEM)

Les curses escolars contra els Residus Tèxtils i Electrònics de l’Associació SETEM Catalunya han guanyat el 15è Premi Europeu de la Prevenció de Residus en la categoria Associacions. La iniciativa, que compta amb la participació de 8 escoles de Rubí, és un dels quatre projectes catalans que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat a la 15a edició del certamen. Els guardons s’han lliurat aquest dimarts en una cerimònia a Marsella.

La selecció de projectes es va fer tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

En aquesta edició del premi hi concorrien 63 propostes europees.

 

Les escoles de Rubí reciclen més d’11.000 aparells electrònics

L’Associació SETEM Catalunya, impulsora d’aquestes curses escolars contra els Residus Tèxtils i Electrònics, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament i del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, va presentar els seus resultats durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. En total, 16 escoles (8 de Barcelona i 8 de Rubí) competien per recollir, reparar i reutilitzar residus tèxtils i dispositius elèctrics i electrònics, obtenint un total de 4,7 tones recollides de tèxtil a Barcelona i 11.000 aparells electrònics a Rubí.

En aquesta primera edició hi han participat les escoles Regina Carmeli, Escola Montserrat, Col·legi Maristes Rubí, Escola del Bosc, Institut Escola Teresa Altet, Escola Torre de la Llebre, Escola Ramon Llull i Escola Schola. Aquesta última ha estat la guanyadora, ja que és la que més aparells ha reciclat.

En el marc de la cursa, els alumnes i les van organitzar mercats d’intercanvi, tallers de reparació i campanyes divulgatives.

A banda d’aquesta iniciativa, una altra de les candidatures catalanes ─la campanya Mercat Zero Envasos de l’Ajuntament de Mollet del Vallès─ també ha resultat finalista a la categoria Administracions.

Objectius de Desenvolupament sostenible