Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal aprova una moció per a la millora dels serveis de salut mental a Rubí Els grups polítics amb representació plenària també han acordat l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per al 2024 i el text refós del Pla especial per a la regulació dels usos extractius i dipòsits de residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple municipal aprova una moció per a la millora dels serveis de salut mental a Rubí

Els grups polítics amb representació plenària també han acordat l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per al 2024 i el text refós del Pla especial per a la regulació dels usos extractius i dipòsits de residus

Els grups municipals han pres els darrers acords del 2023 en sessió plenària (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els grups municipals han pres els darrers acords del 2023 en sessió plenària (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Rubí han aprovat aquest dijous instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a millorar els serveis de salut mental a la ciutat. La moció, presentada inicialment per Veïns per Rubí (VR) i consensuada després per la Junta de Portaveus, demana al Govern català un major desplegament del programa de col·laboració entre salut mental i addiccions, i l’atenció primària i comunitària; agilitzar l’ampliació del CAP Sant Genís per traslladar-hi el servei de salut mental; incrementar el nombre de professionals per poder oferir un servei de qualitat en aquest àmbit; i accelerar la creació d’un nou hospital de dia infantil i juvenil. La proposta acordada pels grups municipals vol acabar amb les condicions deficients dels equipaments on se situen actualment els serveis de salut mental i amb la manca de professionals especialitzats.

Aquest dijous, també s’ha sotmès a votació el text refós del Pla especial per a la regulació dels usos extractius i dipòsits de residus, que incorpora a la proposta aprovada inicialment pel Ple el passat 9 de novembre tot un seguit de condicions sol·licitades pel Serveis Territorials del Departament de Cultura relatives al patrimoni cultural, així com la justificació que no són exigibles ni un estudi d’avaluació econòmica i financera ni un informe de sostenibilitat econòmica. Amb el pronunciament favorable dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i les modificacions aprovades aquest dijous, el pla segueix el seu curs cap a l’aprovació definitiva, que és competència de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona. Tots els grups hi han votat a favor excepte VOX, que s’ha abstingut.

L’última sessió plenària de l’any també ha servit per donar llum verda definitiva a les ordenances fiscals i els preus públics del 2024, després de desestimar dues al·legacions presentades per una particular i acceptar, en canvi, la proposta d’En Comú Podem (ECP) per incrementar fins al 95% la bonificació de l’impost de béns immobles (IBI) als habitatges destinats al lloguer amb renda limitada. Aquest punt ha comptat amb el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), les abstencions de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i En Comú Podem (ECP), i els vots contraris de VOX, el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR).

   

Altres tràmits

Els grups municipals han aprovat aquest dijous per unanimitat desestimar íntegrament el recurs de reposició presentat per Fomento de Construcciones de Contratas (FCC) contra l’acord del Ple de l’Ajuntament de Rubí en què s’aprovava la liquidació dels interessos de demora corresponents als períodes 2008-2011 i 2012-2017 del contracte de concessió de la prestació dels serveis d’explotació del servei de recollida de les diverses fraccions de residus municipals i la neteja viària.

Relacionat també amb aquest tema, totes les formacions excepte VR, que s’ha abstingut, han aprovat la liquidació dels interessos de demora corresponents als exercicis del 2018 al 2020, meritats a partir de la revisió de preus d’aquests anys.

Un altre punt que ha tirat endavant aquest dijous ha estat la modificació de l’apartat de les Bases Generals que afecta la convocatòria de borses de treball. Tots els grups municipals han estat d’acord amb un canvi que allargarà la vigència de les borses de treball fins als quatre anys, incrementant així la disponibilitat de candidats i candidates per cobrir substitucions, vacants sobrevingudes i altres necessitats de personal temporals.

El Ple també ha validat per unanimitat la pròrroga del conveni de col·laboració amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya per a la prestació del servei de llar residència, el Servei de Teràpia Ocupacional i el Servei Ocupacional d’Inserció per al 2024 i la sol·licitud d’una nova pròrroga per al 2025.

A més, han prosperat dues modificacions puntuals del Pla General d’Ordenació (PGO). La primera té com a objectiu resoldre els esculls actuals per poder ordenar i desenvolupar l’àmbit de l’Escardívol. Així, es delimita un polígon d’actuació urbanística entre la C-1413a, els carrers del Pont, Terrassa i Gimnàs i diversos equipaments, zones verdes i aparcament, que només inclou les grans parcel·les no edificades que s’han de transformar i que deixa fora les petites parcel·les ja edificades que tenen la condició de sòl urbà consolidat. La modificació també determina, entre d’altres, el manteniment de l’actual traçat del carrer de Joaquim Blume, establint noves rasants, de forma que no es puguin inundar la zones edificables; i respectant l’actual estructura viària, l'establiment de recorreguts aptes per a vianants que donin continuïtat als carrers de Vapor, Narcís Menard i Justícia i que permetin unir l’àrea d’aparcament de l’Escardívol amb el nucli urbà. Hi han votat a favor el PSC, ERC, VOX, PP i ECP; VR s’ha abstingut i l’AUP hi ha votat en contra.

La segona modificació aprovada aquest dijous permetrà donar una solució urbanística definitiva a una parcel·la situada a l’alçada del número 108 de la carretera de Terrassa, d’acord als actuals objectius de desenvolupament sostenible i la necessitat d’habitatge de protecció oficial, entre d’altres. Tots els grups han donat suport a la proposta excepte l’AUP, que s’ha abstingut.

La sessió plenària s’ha iniciat amb l’habitual minut de silenci per les darreres víctimes de la violència masclista a Espanya. El Ple ha recordat la Tatiana Beatriz Ascoy Torres, de 25 anys, assassinada a Madrid; la Leticia, de 37 anys, també de Madrid; la Fátima, de 34 anys, de Sagunto (València); i la Encarnación Regueiro Rodríguez, de 80 anys, de Sigüeiro (A Coruña).

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes