Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal aprova diversos tràmits que facilitaran l’execució de projectes de ciutat Els grups municipals han donat llum verda a diverses modificacions pressupostàries que permetran, entre d’altres, la construcció de l’estadi del 25 de Setembre i l’adequació de l’entorn del Torrent de les Abelles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple municipal aprova diversos tràmits que facilitaran l’execució de projectes de ciutat

Els grups municipals han donat llum verda a diverses modificacions pressupostàries que permetran, entre d’altres, la construcció de l’estadi del 25 de Setembre i l’adequació de l’entorn del Torrent de les Abelles

El Ple s’ha reunit per primer cop després de les vacances d’estiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Ple s’ha reunit per primer cop després de les vacances d’estiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha celebrat aquest dilluns la sessió ordinària corresponent al mes d’agost. La primera convocatòria després de les vacances no incloïa cap moció però sí al voltant d’una vintena de tràmits, alguns dels quals indispensables per a l’execució de projectes de ciutat.

Una de les qüestions que s’han aprovat ha estat una modificació pressupostària en la modalitat de suplement de crèdit per fer front a les despeses de construcció de l’estadi del C. F. 25 de Setembre, que s’han incrementat com a conseqüència del context econòmic mundial. Aquest tràmit ha prosperat amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) i Veïns per Rubí (VR), i les abstencions d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

El Ple municipal també ha votat aquest dilluns una modificació pressupostària per transferència de crèdit entre aplicacions que, entre d’altres actuacions, permetrà l’execució d’un dels projectes proposats pel Consell d’Infants i Adolescents de Rubí en el marc dels Pressupostos participatius 2021: l’adequació de la part final del Torrent de les Abelles per al lleure i l’esport. Aquesta obra es lligarà amb la intervenció anunciada recentment a la part més propera al barri de Can Fatjó, amb l’objectiu de crear un espai continu per al passeig, el lleure i l’activitat esportiva. La modificació pressupostària aprovada també es destinarà a costejar activitats culturals de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i de l’Ateneu. L’equip de govern (PSC i ECP) i VR hi han votat a favor, mentre que ERC, Cs i l’AUP s’han abstingut.

Els grups municipals també han donat llum verda a una tercera modificació pressupostària per transferència de crèdit entre aplicacions que tenia per objectiu fer front al canvi de preus del Centre de Tractament de Residus (CTR) del Vallès. Hi han votat a favor l’equip de govern (PSC i ECP) i VR, i s’han abstingut ERC, Cs i l’AUP.

 

Planejament urbanístic

Un altre dels tràmits que s’han portat a aprovació al Ple del mes d’agost ha estat la verificació i conformitat del Text refós de la modificació del Pla General d’Ordenació en l’entorn del Pla Parcial de Can Solà. Es tracta d’una adaptació del planejament vigent que afecta un vial de la zona i que permetrà resoldre un problema històric del veïnat, que no podia fer determinades actuacions a les seves parcel·les per les incongruències entre el Pla Parcial i els habitatges. Tots els grups municipals l’han votat favorablement.

També han tirat endavant dos requeriments de documentació als adjudicataris del lots urbanístic i ambiental del contracte per a la redacció del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), amb l’objectiu de verificar que reuneixen tots els requisits i procedir a les adjudicacions definitives. Aquests dos punts de l’ordre del dia han comptat amb el vot afirmatiu de tots els grups excepte de l’AUP, que s’ha abstingut.

 

Altres tràmits

El Ple ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i ECP) i les abstencions d’ERC, Cs, VR i l’AUP el pagament de la indemnització sol·licitada per l’empresa DORNIER SAU pels danys i perjudicis soferts durant el període de suspensió del contracte del servei d’estacionament limitat i controlat de vehicles a la via pública per la crisi sanitària de la COVID-19.

També ha prosperat la indemnització a FCC Medio Ambiente SA per la suspensió de la contractació del servei de recollida i neteja viària amb motiu de l’estat d’alarma per la COVID-19. En aquest cas, hi han votat a favor l’equip de govern (PSC i ECP) i l’AUP, i s’han abstingut ERC, Cs i VR.

S’han aprovat per unanimitat, en canvi, la versió 4.0 del tom II del Manual de normes per a la gestió del patrimoni i la modificació de la disposició transitòria de l’Acord sobre retribucions del conveni col·lectiu i la disposició transitòria de l’Acord sobre retribucions i el pacte 2 de l’Annex 4 de l’Acord de condicions dels funcionaris vigents a l’actualitat.

Aquest dilluns també es votava la ratificació del Decret d’Alcaldia pel canvi de dedicació del regidor Víctor García Correas, que pasarà a tenir una dedicació parcial per poder tornar a exercir la professió de docent. Aquest tràmit ha rebut el vot favorable de l’equip de govern (PSC i ECP), Cs i VR, i les abstencions del propi regidor Víctor García Correas, d’ERC i de l’AUP.

De la mateixa manera, han rebut llum verda dues sol·licituds de segona activitat de treballadors/es municipals, en ambdós casos amb el sí de l’equip de govern (PSC i ECP), Cs i l’AUP, i les abstencions d’ERC i VR.

 

Temes socials

El Ple ha aprovat de manera unànime la designació, a proposta del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí, de les persones que representaran la ciutat a l’Assembla General del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental: Miquel Raso Serrano, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí; Rafael Rusiñol Regí, president de l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn; i com a suplent, Rosa Maria Andrés Rami, presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí. El Consell de la Gent Gran comarcal es constituirà properament com a òrgan de consulta i participació d’entitats i associacions, un cop aprovat definitivament el seu reglament.

També ha rebut el vot afirmatiu de tot el plenari la pròrroga del conveni de col·laboració interadministrativa entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí per a la prestació del servei de llar residència, serveis de teràpia ocupacional i servei ocupacional d’inserció per a persones amb discapacitat.

Com és habitual a l’inici del Ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Trinidad, de 50 anys (Albuñol, Granada); una dona de la qual no s’ha fet públic el nom, de 44 anys (Sevilla); i Eva María, de 54 anys (Valladolid).

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes