Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament el projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol La primera sessió ordinària del mandat ha fet oficials els dies de festa local de la ciutat per 2024: el dissabte 29 de juny i el dilluns 1 de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova definitivament el projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol

La primera sessió ordinària del mandat ha fet oficials els dies de festa local de la ciutat per 2024: el dissabte 29 de juny i el dilluns 1 de juliol

El Ple del mes de juliol  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El Ple del mes de juliol (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol ha quedat aprovat definitivament per unanimitat en el marc del Ple municipal ordinari del mes de juliol, que ha tingut lloc aquest dimarts. Les obres permetran construir un nou edifici de planta baixa al costat de l’existent, amb previsió per alçar una altra planta en un futur. També s’ha aprovat unànimement l’adjudicació del contracte de subministrament, en règim d’arrendament amb opció de compra i per lots, de terminals de radiocomunicacions homologats per la Xarxa Rescat a l’empresa Troncal Radio per un import mensual de 2.057,15 euros.

La primera sessió ordinària del mandat ha fet oficials els dies de festa local de la ciutat per 2024, el dissabte 29 de juny i el dilluns 1 de juliol, amb els vots a favor de tots els grups municipals tret d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Veïns per Rubí (VR), que s’hi han abstingut. La majoria de grups també han aprovat l’ordre de continuïtat del contracte de gestió de les escoles bressol municipals Lluna i Sol Solet, mentre s’inicia el procés per a la seva internalització. ERC, Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i VR s’hi han abstingut. La modificació puntual del reglament general de les escoles bressol municipal s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups del Ple. La majoria de grups també han estat d’acord a manifestar la voluntat de mantenir el Pla Educatiu d’Entorn de Rubí, només VOX s’hi ha abstingut.

La part resolutiva del Ple ha donat compte dels decrets de delegacions d’Alcaldia als regidors i regidores de govern, de tinences d’alcaldia, de dedicació dels portaveus municipals, de la delegació de la presidència de les comissions informatives i les alcaldies accidentals de l’1 al 30 d’agost.

A la part resolutiva, el Ple ha aprovat la moció del grup d’En Comú Podem Rubí (ECP) sobre l’arbrat de la ciutat. El text estableix que sigui obligatori comunicar les possibles afectacions sobre l’arbrat i el verd urbà per obtenir qualsevol llicència d’obra, diferenciant aquestes afectacions de les que es fan sobre el mobiliari urbà. Un cop comunicada l’afectació, caldrà un informe determinant si pot evitar i, si no és així, definirà les accions compensatòries adequades.  La moció també acorda modificar la normativa que permet resoldre amb una «Comunicació Prèvia d'Obres - Sense tècnic» les actuacions que comportin tala de fins a cinc arbres, reduint aquest número a tres. Aquests tres acords seran efectius en el termini d’un any. La moció també compromet al govern a crear la Comissió de l’Ordenança de Protecció de l’arbrat i posar-ne en marxa la redacció abans de sis mesos. Igualment també acorda establir en el nou POUM que la urbanització de qualsevol nou àmbit que inclogui habitatges hagi d’incorporar en el seu disseny l’aportació a l’espai públic d'un número mínim d'arbres. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups del Ple, tret de VOX, que s’hi ha abstingut. Ha prosperat, tot i que amb el vot en contra del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC), la proposta de l’AUP per donar compliment efectiu a les mocions d’àmbit local, aprovades al Ple Municipal, i crear-ne un cens detallat al web municipal.

No ha tirat endavant, en canvi, el text del Partit Popular (PP) per dedicar un espai públic de la ciutat a Miguel Ángel Blanco i les víctimes del terrorisme, que també proposava commemorar l’aniversari de l’assassinat de Blanco, el Dia Europeu en Memòria de les Víctimes de Terrorisme, l’11 de març, o altres dates assenyalades com el 17 d’agost. Només hi han votat a favor el PP i Vox. S’hi han oposat ERC, ECP i AUP; el PSC i VR s’hi han abstingut. Tampoc ha prosperat la moció de VR per instar el govern a comprometre’s amb la pacificació de l’Avinguda de l’Estatut. En aquest cas, el text s’ha saldat amb empat: els nou regidors del PSC hi han votat en contra; a favor, els tres regidors de VOX, els dos de VR, les dues de l’AUP i les dues de ECP. S’hi han abstingut els i les edils d’ERC i el PP. En cas d’empat, preval el vot de qualitat de l’alcaldessa.

ERC i l’AUP han instat a través d’una moció a aturar l’adjudicació de les obres contemplades al “Projecte Executiu de de les pistes esportives de Cova solera" i demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) un informe tècnic sobre la idoneïtat tècnica d’executar aquestes obres des dels punts de vista de la seguretat, les inundacions, la protecció del medi natural i foment de la biodiversitat. La moció s’ha desestimat amb els vots en contra del PSC i el PP. Hi han votat a favor els grups d’ERC i AUP i s’hi han abstingut VOX, VR i ECP.

La sessió plenària s’ha iniciat amb un minut de silenci on tots els grups municipals han recordat les darreres víctimes de la violència masclista.

Objectius de Desenvolupament sostenible