Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parlament de Catalunya es compromet unànimement amb la reivindicació de l’estació de La Llana La cambra instarà al govern català a iniciar l’any vinent els tràmits per licitar el projecte de la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Parlament de Catalunya es compromet unànimement amb la reivindicació de l’estació de La Llana

La cambra instarà al govern català a iniciar l’any vinent els tràmits per licitar el projecte de la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a la ciutat

L’estació s’hauria de construir a tocar del poliesportiu de La Llana   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’estació s’hauria de construir a tocar del poliesportiu de La Llana (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat unànimement instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a iniciar els tràmits per licitar el projecte de la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí, a La Llana, durant el 2024. L’acord també insta a reservar la partida econòmica corresponent en el pressupost català de l’any vinent. La comissió de Territori ha  tornat a debatre sobre la segona estació de Rubí a proposta dels grups del Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem (ECP) que, a instàncies de les agrupacions rubinenques, havien entrat una proposta de resolució sobre la demana històrica d’una segona estació a la ciutat.

Declaració de Can Serra

La construcció d’una segona estació dels FGC a Rubí és una reclamació amb més de 15 anys de recorregut. El primer estudi sobre el seu interès va ser encarregat el 2007 per l’Ajuntament en el marc del POUM i ja va concloure que la rendibilitat de la inversió era positiva. Des de llavors, la idea s’ha anat perfilant i ha estat incorporada en diverses ocasions en la planificació del govern català. Hi ha fet referència el Pla territorial metropolità de Barcelona 2010, el Pla director d’infraestructures 2011-2020, el Pla director d’infraestructures 2021-2030 i el Pla específic de mobilitat del Vallès 2021. Malgrat això, el projecte mai s’ha dotat pressupostàriament i no s’ha arribat a fer l’estudi constructiu. L’estació de La Llana s’ubicaria al carrer del Castell, a 1,8 km de l’estació actual, i donaria servei a l’àmbit nord i nord-oest del municipi. La demanda prevista de l’estació de La Llana és de 4.100 persones per dia feiner.

L’Ajuntament de Rubí i l’entitat Fem Vallès van formalitzar el mes de setembre la Declaració de Can Serra que insta la Generalitat de Catalunya a construir una segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al Polígon d’Activitat Econòmica de La Llana. El text compta amb el suport de totes les forces polítiques del Ple de l’Ajuntament de Rubí i d’una àmplia representació del teixit econòmic i social de Rubí i de la comarca. La declaració recorda que Rubí, malgrat ser un dels municipis més poblats del Vallès, amb 78.500 habitants (2021), només disposa d’una estació de FGC  al sud de la trama urbana i que, per tant, ofereix una cobertura deficient a bona part de la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible