Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Juguem i respectem s’amplia a la plaça Onze de setembre El projecte es presentarà a l’alumnat de la Schola i el Pau Casals en una jornada lúdica el pròxim 1 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Juguem i respectem s’amplia a la plaça Onze de setembre

El projecte es presentarà a l’alumnat de la Schola i el Pau Casals en una jornada lúdica el pròxim 1 de juny

La plaça de l’Onze de Setembre  (foto: Ajuntament de Rubí).
La plaça de l’Onze de Setembre (foto: Ajuntament de Rubí)

El projecte Juguem i respectem es desenvoluparà també a la plaça Onze de Setembre a partir del mes de juny. La iniciativa continuarà funcionant com fins ara a les places de Neus Català i de la Constitució. La plaça Onze de Setembre, molt propera a les escoles Montserrat, Schola i Pau Casals, és un espai amb gran diversitat d’usos: els infants que surten dels centres educatius hi juguen a l’aire lliure; les persones adultes hi gaudeixen de les terrasses dels establiments de restauració i els veïns i veïnes seuen als bancs i compren als establiments comercials de la zona. En aquest punt de la ciutat, el Juguem i respectem respon als mateixos objectius que a Les Torres: esdevenir una eina educativa, lúdica i afavoridora d’una bona convivència i del civisme a l’espai públic.

La maleta de jocs de la proposta sortirà a la plaça Onze de Setembre de la mà de dues persones amb formació i experiència en l’àmbit del lleure, els dimarts i els dijous, de 17.30 a 20.30 h, a partir de l’1 de juny. Aquestes professionals engrescaran als infants a participar-hi, explicaran el funcionament del sistema de préstec i les normes del joc, proporcionaran i faran els carnets als infants i gestionaran el préstec i supervisió dels diferents materials. L’establiment que col·labora amb el projecte i guarda la maleta per tal que aquest pugui desenvolupar-se a la plaça és L’Onze Lounge Coffee.

Tal com es va fer a la plaça de Neus Català amb l’alumnat de l’escola Montessori, el projecte es presentarà a l’alumnat de la Schola i el Pau Casals en una jornada lúdica el pròxim 1 de juny a càrrec de l’empresa rubinenca Creàctium. Al matí, descobriran la proposta els i les alumnes de 4t de primària de l’Escola Pau Casals (9.15 h) i l’alumnat de 3r i 4t de primària de l’escola Schola (10.45 h). A la tarda, es posarà oficialment en marxa la proposta a la plaça Onze de setembre fins al 20 de juliol. Després de les vacances d’estiu, l’activitat es reprendrà el 5 de setembre fins al 2 de novembre.

El Juguem i respectem posa a disposició dels nens i nenes una maleta amb material per a una trentena de jocs, pensats per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. La maleta conté propostes de jocs de taula, jocs de moviment i d’habilitat, activitats de construcció i propostes per treballar la psicomotricitat. També hi ha pilotes de goma que permeten jugar a pilota a l’espai públic sense crear molèsties al veïnat. Els nens i nenes es poden acreditar amb un carnet gratuït que els habilita per demanar el material en préstec i els compromet a retornar-lo en bones condicions. D’aquesta manera, s’implica els infants i adolescents en la cura i manteniment de les joguines.

Barris i Comunitat

L’Ajuntament de Rubí treballa l’acció comunitària com a eina per a la inclusió social al barri de Les Torres, en un projecte emmarcat en la proposta Barris i Comunitats de la Diputació de Barcelona. Barris i comunitats defineix dues línies d’acció: un projecte de formació i inserció laboral i un projecte de dinamització comunitària per a les persones joves. Aquestes línies de treball es concreten en la continuïtat de la dinamització esportiva al barri de Les Torres, la iniciativa Juguem i respectem i el desenvolupament d’un programa d’accions formatives.

El Juguem i respectem es va posar en marxa com a prova pilot el 19 de setembre de 2022 a la plaça de Neus Català i el 17 d’octubre a la plaça de la Constitució. Totes dues proves pilot es van tancar el 22 de desembre de l’any passat amb la participació de 3.348 visitants i una mitjana de participació diària de 45 usuaris i usuàries a cada plaça. La proposta es va reprendre el 19 d’abril a tots dos espais del barri de Les Torres, els dilluns, dimecres i divendres.

Objectius de Desenvolupament sostenible