Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí promou la inclusió social al barri de Les Torres a través de l’acció comunitària La iniciativa Barris i Comunitat de la Diputació de Barcelona es concreta a Les Torres en la dinamització esportiva del barri, la proposta Juguem i Respectem i accions formatives per millorar la inserció social i laboral del veïnat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí promou la inclusió social al barri de Les Torres a través de l’acció comunitària

La iniciativa Barris i Comunitat de la Diputació de Barcelona es concreta a Les Torres en la dinamització esportiva del barri, la proposta Juguem i Respectem i accions formatives per millorar la inserció social i laboral del veïnat

Plaça Neus Català al barri de Les Torres  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Plaça Neus Català al barri de Les Torres (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí treballa l’acció comunitària com a eina per a la inclusió social al barri de Les Torres, en un projecte emmarcat en la proposta Barris i Comunitats de la Diputació de Barcelona. El consistori, a través dels serveis d’Igualtat, Ciutadania i Acció Social, impulsa accions transversals que busquen la transformació social del barri, per apropar els veïns i veïnes en situacions de vulnerabilitat, risc d’exclusió i/o exclusió social a situacions d’inclusió. La proposta entenen la comunitat i el barri com a eix vertebrador de la inclusió social i planteja accions que tinguin un beneficiïn directe en el dia a dia del barri.

Barris i comunitats defineix dues línies d’acció: un projecte de formació i inserció laboral i un projecte de dinamització comunitària per a les persones joves. La línia laboral vol  acompanyar a les persones en processos formatius i d’inserció personalitzats; oferir blocs formatius en competències lingüístiques, comunicatives, digitals i laborals a les persones en risc d’exclusió social i desenvolupar blocs formatius professionalitzadors. La línia dedicada a les persones joves treballa la seva vinculació amb els professionals municipals que treballen a l’espai públic per donar resposta a les seves necessitats i potencialitats i té com a objectiu crear un programa estable d’accions esportives al barri per promoure l’ús positiu de l’espai públic i oferir alternatives de lleure als i les joves.

Així, aquestes línies de treball es concreten en la continuïtat de la dinamització esportiva al barri de Les Torres durant l’any 2022 (dijous i els divendres de 17 a 21 h), la posada en marxa de la iniciativa Juguem i respectem i el desenvolupament de les següents accions formatives: Ofimàtica, Auxiliar administratiu, Taller de currículum, Taller d’empoderament, Taller de conversa, Taller resum de xarxes socials i un curs de monitors de lleure. Totes les formacions s’ofereixen en horaris de matí i tarda a la Biblioteca Mestre Martí Tauler o a l’equipament municipal del carrer Pitàgores.

Barris i Comunitats

La Diputació de Barcelona va posar en marxa l’any 2021 el projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social. S’emmarca en el Pla de Mandat 2020-2030 de la Diputació i té com a objectius reduir les desigualtats socioeconòmiques, promoure la convivència inclusiva i l’enfortiment comunitari i millorar les condicions de vida de la població. El projecte preveu intervencions a 13 municipis amb 21 projectes.

A Rubí, la proposta enllaça amb el Pla de Mandat 2019-2023, en l’eix de Ciutadania i Drets Socials, i encaixa amb la metodologia de treball dels Plans de desenvolupament comunitari, que ja implementen al barri de les Torres, entre altres;  i amb el procés d’elaboració del Pla de Inclusió Social de Rubí.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible