Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Full Colors reflexiona sobre el poder de les persones La quarta edició de la mostra de grafiti i art urbà de Rubí s’emmarca en la proposta Color que promou l’art i l’expressió artística per transformar l’espai urbà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Full Colors reflexiona sobre el poder de les persones

La quarta edició de la mostra de grafiti i art urbà de Rubí s’emmarca en la proposta Color que promou l’art i l’expressió artística per transformar l’espai urbà

L’alcaldessa al grafiti de La Cruïlla – Centre Cívic del Pinar (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa al grafiti de La Cruïlla – Centre Cívic del Pinar (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La quarta mostra de grafit i art urbà Full Colors ha transformat aquest cap de setmana les parets de cinc espais de la ciutat: la plaça de Josep Tarradellas a La Serreta, el pàrking situat al darrere del Rubí Forma, a Les Torres; el Club Frontennis Rubí, a Ca n’Oriol; La Cruïlla – Centre Cívic del Pinar i la plaça de Pla i Pallejà, al centre. La mostra s’emmarca en la proposta Color que promou l’art i l’expressió artística per transformar l’espai urbà i enguany s’ha descentralitzat per arribar a diferents barris de la ciutat. Hi ha participat grafiters i grafiteres de la província, que ja havien participat en anteriors edicions, com ara Leim, Emak, Musa, Harry Bones, Maga, Kram, Zurik i Kets, Axia, Mala, Baie i Urih.

A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, el consistori ha evitat promoure la participació del públic a l’esdeveniment i es van suspendre els tallers d’skate i parkour que s’havien previst per evitar aglomeracions. Tot  i això, els i les artistes van poder realitzar les seves obres seguint amb les mesures de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries. El lema d’aquesta edició, El poder de les persones, estava molt relacionat amb la pandèmia i ha proposat als artistes crear homenatges a la via pública de la millor cara  de les persones. Dissabte, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora de joventut, Annabel Cuesta Fabre i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo van seguir el procés de creació dels diferents grafitis. “El Full Colors és sempre una proposta que aplega molta gent jove que aquest any per seguretat no ha pogut venir, però la mostra permet que Rubí sumi nous murals plens de colors sobre una de les lliçons d’aquesta pandèmia: el poder de les persones”, ha dit l’alcaldessa.

El Full Colors també ha incorporat el Fem Graff, una proposta del servei d’Igualtat que formava part de la programació transversal amb motiu del 8M i que la pandèmia va obligar a deixar en suspens. Aquesta pintada exclusiva de grafiteres sota el lema Les dones pintem molt, ha pintat els murs de la pista Francesc Calvo amb la  participació d’artistes com la Rosa Roselló, Megui, San, Nataxa Ruzafa, Paola Lujjan i Mònica Rivas.

Street Art a l’App Rubí Ciutat
Coincidint amb el Full Colors, el consistori ha posat en marxa la ruta Street Art Rubí a l’APP Rubí Ciutat, dins l’apartat de Rubí Jove de l’aplicació. A través d’aquest recurs, la ciutadania pot trobar les obres d’art urbà de la ciutat geolocalitzades i acompanyades d’una breu descripció. La proposta inclou, de moment, 16 localitzacions de murs de la ciutat que llueixen grafitis: des de les parets de la Torre Bassas fins a la plaça de Ca n’Oriol. En breu, s’hi afegiran també les obres creades aquest cap de setmana. La ruta d’art urbà reivindica aquestes obres i les dona a conèixer entre els rubinencs i les rubinenques. L’app es pot descarregar gratuïtament des de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─.