Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El barri de Les Torres tindrà dos punts d’intercanvi de llibres La iniciativa vol incentivar l'intercanvi gratuït de llibres a la Plaça Neus Català i la Plaça Constitució, fomentant la lectura i el seu gaudi i visibilitat a l'espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El barri de Les Torres tindrà dos punts d’intercanvi de llibres

La iniciativa vol incentivar l'intercanvi gratuït de llibres a la Plaça Neus Català i la Plaça Constitució, fomentant la lectura i el seu gaudi i visibilitat a l'espai públic

Punt d’intercanvi de llibres al Torrent dels Alous  (foto: Ajuntament de Rubí).
Punt d’intercanvi de llibres al Torrent dels Alous (foto: Ajuntament de Rubí)

La iniciativa casetes d’intercanvi de llibres al barri de Les Torres vol incentivar l'intercanvi gratuït de llibres a la Plaça Neus Català i la Plaça Constitució, fomentant així la lectura i el seu gaudi i visibilitat a l'espai públic. Les casetes d’intercanvi faciliten que els llibres que ja hem llegit circulin, potencien i fomenten la lectura i la cultura de l’intercanvi i la reutilització d’objectes. Els nous punts d’intercanvi de llibres s’instal·laran entre el 6 i el 10 de novembre. Divendres 10 de novembre, tindrà lloc una jornada de presentació de les casetes (10.30 h) amb l’alumnat de 2n de primària de l’Escola Montessori.

El projecte al barri de Les Torres s’emmarca dins de la subvenció de Barris i Comunitats: motors de transformació social que la Diputació de Barcelona va posar en marxa l’any 2021 per reduir les desigualtats socioeconòmiques, promoure la convivència inclusiva i l’enfortiment comunitari i millorar les condicions de vida de la població.

Intercanvi de llibres

Els nous punts d’intercanvi de llibres se sumaran als quatre espais existents que fan aquesta mateixa funció:

  • La Biblioteca Mestre Martí Tauler compta amb un espai a l'entrada de l'equipament habilitat per deixar els llibres que ja no vulguis fer servir, on també s'intercanvien revistes. Periòdicament s'ofereix material descatalogat de la pròpia biblioteca.
  • La Font de Can Moritz és la primera ubicació d'un punt d'intercanvi de llibres municipal al medi natural. Aposta pel binomi natura-cultura i practica l'oci respectuós amb el medi ambient.
  • La Trocalleria ofereix cada dissabte noves oportunitats d'allargar la vida als teus llibres
  • Llibres dels Alous està situat al camí que segueix el Torrent dels Alous i molt ben integrat a l'entorn. La iniciativa, l'armari que conté els llibres i el seguiment dels exemplars disponibles a través d'Instagram són tasca de particulars i un bon exemple de com les comunitats es poden organitzar per prevenir residus.

Objectius de Desenvolupament sostenible