Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge se celebrarà el Dia de l’arbre autòcton amb la plantació de més d’un centenar d’exemplars La ciutadania està convocada a les 10 h del matí al carrer de Marconi per contribuir a augmentar el verd urbà al torrent dels Alous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Diumenge se celebrarà el Dia de l’arbre autòcton amb la plantació de més d’un centenar d’exemplars

La ciutadania està convocada a les 10 h del matí al carrer de Marconi per contribuir a augmentar el verd urbà al torrent dels Alous

Imatge de la plantació de l’any passat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Imatge de la plantació de l’any passat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest diumenge 27 de novembre, a partir de les 10 h, tindrà lloc la 22a edició del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta ocasió, l’espai escollit per plantar els diferents exemplars ha estat el torrent dels Alous, a la zona més propera al carrer de Marconi, on es col·locaran un centenar d’arbres. 

Els exemplars seleccionats són arbres autòctons de fulla caduca, com ara roures, freixes, lledoners, aurons, avellaners, nogueres i alerços, així com de fulla perenne, com l’alzina. A l’hora d’escollir les espècies, s’ha optat per exemplars amb tipologies de fulles molt diferents que, quan arribi la tardor, adoptaran una àmplia gamma de tonalitats ─groc, taronja i vermell─, proporcionant a aquesta zona un aspecte molt vistós.

L’Ajuntament recomana a les persones assistents a la jornada que portin les seves eines de casa.

Paral·lelament, el Consistori també plantarà una vintena d’arbres al carrer de l'Art. Aquesta actuació no estarà oberta a la participació de la ciutadania, ja que els exemplars tindran unes dimensions importants.

Durant les setmanes posteriors, es faran altres actuacions a diferents espais: es plantaran 5 arbres davant de l’INS J.V. Foix, en el marc dels treballs de millora de la seguretat i l’accessibilitat a l’entrada d’aquest centre educatiu que es van fer a l’estiu; se’n col·locaran 5 més al talús de connexió entre el parc de la Serreta i els habitatges del c. Sant Jordi; es plantaran 5 arbres al parterre del parc dels Nius i se substituiran entre 15 i 20 exemplars en zones de plantades anteriors del Dia de l’arbre autòcton.

Segons el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, "el Dia de l’arbre autòcton permet la participació popular en la regeneració i ampliació del verd urbà, celebrant de nou aquesta jornada participativa, de sensibilització i corresponsabilitat ciutadana que acompanya les altres actuacions dels serveis municipals previstes per aquest final d’any".

L’any passat, una cinquantena de persones van col·laborar a plantar arbres al nou parc de Sant Muç.

Objectius de Desenvolupament sostenible