Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Art, pagesia i gastronomia protagonitzaran la 24a Fira de Sant Galderic La cita del 20 octubre inclou des d’uns dies abans el ‘De tapes per la fira’ amb més platets que mai d’establiments del centre, Sant Jordi Parc i l’Avinguda de l’Estatut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Art, pagesia i gastronomia protagonitzaran la 24a Fira de Sant Galderic

La cita del 20 octubre inclou des d’uns dies abans el ‘De tapes per la fira’ amb més platets que mai d’establiments del centre, Sant Jordi Parc i l’Avinguda de l’Estatut

La roda de premsa ha tingut lloc a l’Antic Hostal del Gall (foto: Cesar Font).
La roda de premsa ha tingut lloc a l’Antic Hostal del Gall (foto: Cesar Font)

Els carrers de l’illa de vianants, emmarcats entre les places Catalunya i Doctor Guardiet i part de l’Avinguda Francesc Macià es tornaran a omplir d’art i pagesia amb motiu de la tradicional Fira de Sant Galderic el pròxim 20 d’octubre. Les parades d’artistes i productes de pagès compartiran protagonisme amb la 15a Fira Retro Clàssic a la plaça Salvador Allende i la 24a Trobada de Puntaires a plaça Catalunya. També s’incorpora a la fira la 1a Trobada d’Urban Sketches que sumarà al tradicional reportatge fotogràfic de El Gra un recull de dibuixos in situ de diferents espais de la Fira. A més, al solar del Centre Democràtic Republicà s’hi podrà explorar la tècnica del grafiti. “Ens interessa molt incorporar les noves tendències artístiques a la Fira”, ha explicat Cèlia Casanovas de l’Associació Sant Galderic. “Agraïm molt la feina de les entitats que cada any fan possible que Sant Galderic sigui la gran fira de tardor de la ciutat. Art i pagesia formen part de la identitat rubinenca. Com la solidaritat. Convidem tothom a col·laborar també al 6è recapte d’aliments que organitza la Taula d’Entitats per a la Inclusió Social”, ha dit el regidor de cultura, Moisés Rodríguez. El recollida tindrà lloc davant el Condis Mariona. A més les entitats de cultura popular i tradicional convertiran Doctor Guardiet en la  “Plaça de les entitats” on oferiran activitats per a tota la família.

Com cada any, diferents equipaments de la ciutat s’afegeixen a la Fira: l’Escola de Municipal de Música Pere Burés hi farà un concert i l’Escola d’Art i Disseny edRa, a més d’oferir tallers per a tothom, també s’ha encarregat de la senyalització de la Fira.

Més tapes que mai
L’Ajuntament de Rubí a través del Servei de Comerç dona suport a la Fira de Sant Galderic a través de la iniciativa “De tapes per la Fira”, una ruta de propostes gastronòmiques en forma de tapa i beguda per 2,5 euros que arriba a la setena edició amb més tapes que mai (34).  “És l’any amb més participació de restauradors locals dels 7 anys que fa que organitzem el concurs. També hem eixamplat l’abast territorial de la ruta: hi ha més tapes i les trobarem més enllà del centre. Incorporem restauradors de Sant Jordi Parc i de l’Avinguda de L’Estatut”, ha exposat el regidor de comerç, Rafael Güeto. Per aquest motiu, i com a novetat, l’App Rubí Ciutat ofereix més informació sobre la ruta i s’hi poden trobar els establiments geolocalitzats. Com l’any passat, el concurs de la millor tapa es vehicula a través de l’aplicació municipal. Els tres establiments més votats rebran un reconeixement i entre els votants se sortejaran 3 vals de 30 € per a qualsevol dels restaurants de la ruta. L’any passat l’establiment més votat, l’Antic Hostal del Gall, havia venut 2.000 platets en 10 dies. “Aquesta xifra ens demostra la importància que té la ruta pel sector i la bona resposta que obté de la ciutadania”, ha conclòs Güeto. El “De tapes per la Fira” estarà en marxa des de dijous 11 d’octubre fins al 20 d’octubre, dia de la Fira de Sant Galderic.