Sou a: Inici / Festes i tradicions / Calendari Festiu / Sant Galderic

Sant Galderic

GaldericSant Galderic era antigament el patró dels pagesos (abans de St. Isidre) i Rubí celebra aquesta festa de forma especial el primer o segon dissabte d’octubre.

La fira de St. Galderic, organitzada per l’entitat amb el mateix nom (Sant Galderic) es va celebrar a Rubí per primera vegada l’any 1995.

Fruit d’una idea sorgida entre la gent del món de l’art i alguns dels pocs pagesos que encara quedaven a Rubí (ciutat amb un passat principalment agrícola -A Rubí, noies maques i bon vi-) la fira combina art i productes de la terra. Artesans, artistes i pagesos conformen una fira atractiva que va guanyant visitants any rera any.

Galderic1A la fira es poden trobar des de productes de menjar tradicional, plantes, herbes, fruits secs, vi, fruita, mel, aus i animals fins a ceràmica o pintura en petit format. És doncs una fira que alimenta cos i esperit.

Recolzada des del començament per l’Ajuntament de Rubí, la fira es concentra al nucli antic de la ciutat, (pl. Dr. Guardiet, c. Xercavins, c. Sant Francesc i c. Sant Ignasi).

  • Compartir