Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenquen les obres de protecció acústica al barri de Can Vallhonrat Aquests treballs, que executa el Govern espanyol i que són una demanda històrica del veïnat, motiven el tancament del ramal en direcció Tarragona des de l'av. Electricitat fins, previsiblement, el 9 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenquen les obres de protecció acústica al barri de Can Vallhonrat

Aquests treballs, que executa el Govern espanyol i que són una demanda històrica del veïnat, motiven el tancament del ramal en direcció Tarragona des de l'av. Electricitat fins, previsiblement, el 9 de novembre

Les obres permetran reduir el soroll del trànsit de l’AP-7 (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres permetran reduir el soroll del trànsit de l’AP-7 (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha iniciat aquest dilluns les obres de protecció acústica al tram de l’AP-7 entre els punts quilomètrics 157,2 i 158,2, a l’entorn del barri de Can Vallhonrat de Rubí i dels barris de Mas Gener i Can Cabassa, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès. Aquesta actuació reduirà l’impacte sonor dels vehicles que circulen per aquesta autopista i millorarà la qualitat de vida del veïnat.

Concretament, se substituiran i prolongaran les pantalles actuals, ineficaces atès l'intens trànsit que actualment suporta el corredor viari conformat per l'AP-7 i la B-30 en aquest àmbit. Cal destacar que la capa superficial del paviment de l'autovia B-30 es va renovar el 2021, presentant actualment unes prestacions pel que fa a l'emissió de soroll de rodament sensiblement millors a les del paviment anterior.

Així, amb motiu de l'execució dels treballs de pilotatge i encepats de les pantalles de protecció acústica al ramal d'incorporació a la B-30 en direcció Tarragona des de l'av. Electricitat, caldrà tancar el ramal des de les 22 h d’aquest dilluns 23 d'octubre i fins, previsiblement, el 9 de novembre.

Posteriorment, des del 27 de novembre i fins al 13 de desembre, caldrà dur a terme un nou tancament de l'accés per a la col·locació dels panells metàl·lics.

Com a itinerari alternatiu d’accés a la B-30, es proposa entrar-hi a través de la carretera C-1413a, que se senyalitzarà adequadament.

 

Reivindicació històrica

Els veïns i veïnes de Can Vallhonrat fa anys que reclamen la instal·lació de pantalles acústiques al barri per minimitzar el soroll que emeten els vehicles que circulen per l’autopista AP-7, molt propera als habitatges.

"Estem d’enhorabona perquè avui solucionem una de les reivindicacions històriques que durant anys ha patit Rubí. L’Estat ha fet cas a les nostres demandes i col·locarà pantalles acústiques a l’AP-7 al seu pas per Can Vallhonrat", ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. "A partir d’ara, els veïns i veïnes d’aquest barri veuran com es minimitzen els problemes de soroll que han hagut de patir durant molt de temps. Aquesta acció ha estat possible gràcies a la perseverança d’aquest equip de govern, que ha anat a Madrid a reclamar aquesta millora per a aquest barri en concret i per a tot Rubí en el seu conjunt".

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonat causats per l’AP-7. Entre d’altres, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d'actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d’aquesta via i reasfaltar-la amb un material que redueix el soroll.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’ha desplaçat a Madrid en dues ocasions per reunir-se amb el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero, i abordar aquesta qüestió. La primera trobada es va produir al desembre de 2018, en la qual Herrero va informar l’alcaldessa de l’encàrrec d’un estudi per determinar l’afectació sobre els veïns i veïnes d’aquesta zona. Durant la segona reunió, celebrada al gener de 2020, el director general de Carreteres va comunicar a l’alcaldessa que estava previst incloure una dotació pressupostària als pressupostos generals de l’Estat per col·locar aquests elements de protecció acústica. Finalment, les obres ja són una realitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible