Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

175 llars de Rubí es beneficien del projecte d’aprofitament alimentari Recooperem Durant el curs 2022-2023, es van repartir 3.541 carmanyoles provinents de l’excedent de vuit menjadors escolars https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

175 llars de Rubí es beneficien del projecte d’aprofitament alimentari Recooperem

Durant el curs 2022-2023, es van repartir 3.541 carmanyoles provinents de l’excedent de vuit menjadors escolars

Vuit escoles de Rubí participen actualment al projecte (foto d’arxiu: Ajuntament de Rubí).
Vuit escoles de Rubí participen actualment al projecte (foto d’arxiu: Ajuntament de Rubí)

El projecte de prevenció del malbaratament alimentari Recooperem: cuina per compartir va beneficiar el curs anterior 175 persones i famílies rubinenques en situació de vulnerabilitat. En el marc d’aquesta iniciativa, les vuit escoles participants van recuperar un total de 3.541 àpats, que van ser repartits per l’entitat Frater Nadal.

El Recooperem és un projecte d’aprofitament alimentari que, a través de circuits locals, facilita l’accés a dietes equilibrades, saludables i sostenibles a persones en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una iniciativa impulsada i coordinada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que també implica els Serveis Socials de l’Ajuntament, els centres educatius, les empreses de menjador i una entitat social de distribució d’aliments.

Els aliments del Recooperem són cuinats per les empreses Campos Estela, Va de Lleure i Hostesa per al seu consum als menjadors escolars. Contenen una gran varietat de nutrients i han estat elaborats en espais de seguretat alimentària. Els excedents d’aquests àpats es congelen en envasos compostables adquirits per l’Ajuntament i, cada quinze dies, l’entitat Frater Nadal s’encarrega de repartir-los entre les persones derivades pels Serveis Socials municipals al Rebost solidari.

El projecte va encetar-se a Rubí el 2017 amb la participació de tres escoles: Torre de la Llebre, Mossèn Cinto Verdaguer i Montserrat. Des de llavors, cada curs s’hi han incorporat nous centres fins arribar als vuit que hi participen actualment: Torre de la Llebre, Mossèn Cinto Verdaguer, Montserrat, Montessori, Vint-i-cinc de Setembre, Rivo Rubeo, El Bosc i Maristes.

Objectius de Desenvolupament sostenible