Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La drecera de Caïm, amb Sílvia Mayans Gómez Club de Lectura Criminal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La drecera de Caïm, amb Sílvia Mayans Gómez

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Club de Lectura Criminal
.

Ens dedicarem a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri i thriller.

D’octubre a juny us proposarem novel·les escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans. En llegirem una cada mes i el tercer dimarts ens reunirem amb la lectura feta per opinar, comentar i xerrar dels temes que s’hi relacionin. En algunes ocasions, ens acompanyaran les autores o els autors i, quan vinguin, podrem conèixer-los, escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions i plantejar preguntes. Sense adonar-nos-en, començarem a reconèixer la literatura i les persones de quilòmetre zero que també escriuen aquest gènere.

  • Espai: Sala Noble
  • Aforament: 24
  • Activitat amb inscripció prèvia

Corre l’any 1978. Mentre a Espanya es redacta la nova Constitució, a Vall-de-Roures desapareix l’alemany Franz Brühler, un ecologista solitari que mira de fer-se un lloc en aquest entorn rural. L’Elíades Bel aparca la feina de fotògraf durant uns dies per seguir el rastre del desaparegut i escriure un reportatge que provoqui sensació. La investigació, però, fa un gir de cent vuitanta graus quan apareix una fossa comuna a pocs quilòmetres del poble. Estan relacionats els dos fets? Què havia anat a fer el Franz Brühler a la comarca, realment? Per què la Guàrdia Civil es vol desentendre de les investigacions? En una terra de cruïlla entre Tarragona, Terol i Castelló, on la modernitat es resisteix a arribar i els costums i les rancúnies es transmeten de pares a fills, la Sílvia Mayans aborda un cas de desaparicions i crims durant el qual descobrirem que la pell de la història és molt fina i com són de recents les ferides provocades per una guerra que va tenir lloc quaranta anys enrere.

Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Institució de les Lletres Catalanes.

  • Amb l’autora Sílvia Mayans Gómez