Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’illa de vianants creix per afavorir la circulació a peu dels rubinencs i les rubinenques Després de la gran transformació del centre produïda el mandat passat, el Consistori aposta novament per aquesta fórmula d’èxit i amplia l’illa per la zona dels carrers de Cervantes i de Llobateras https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’illa de vianants creix per afavorir la circulació a peu dels rubinencs i les rubinenques

Després de la gran transformació del centre produïda el mandat passat, el Consistori aposta novament per aquesta fórmula d’èxit i amplia l’illa per la zona dels carrers de Cervantes i de Llobateras

Moment de la presentació (Foto: Ajuntament/Artur Ribera).
Moment de la presentació (Foto: Ajuntament/Artur Ribera)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, acompanyada dels regidors de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, i d’Obra Pública, Juan López Núñez, ha presentat aquest dijous al matí una nova ampliació de l’illa de vianants.

A partir d’aquest divendres 18 de desembre, s’afegeixen a la zona peatonal el carrer de Llobateras, entre els carrers del Doctor Turró i de Cal Príncep; el carrer de Cervantes, entre els carrers de Cal Príncep i de Méndez Núñez; el carrer de Balmes, entre els carrers del Pintor Murillo i de Llobateras; i el carrer del Doctor Turró.

Des de fa anys, l’Ajuntament treballa per convertir el centre de la ciutat en una zona amb prioritat per a les persones que circulen a peu. Després de la gran transformació del centre produïda el mandat passat amb l’anterior ampliació de l’illa de vianants (incorporació i transformació urbana del carrer de Maximí Fornés, ampliació i connexió al Mercat pel carrer de Magí Raméntol, i connexió de les places Guardiet i Catalunya), el Consistori segueix apostant per aquesta fórmula d’èxit amb aquesta nova ampliació de l’illa per la zona dels carrers de Cervantes i de Llobateras.

L’alcaldessa ha destacat que aquesta ampliació respon a la voluntat de millorar la qualitat de vida els rubinencs i rubinenques: “Això implicarà una disminució de les emissions de gasos contaminants i ajudarà a fer una ciutat més saludable i sostenible. El que fem és apostar per aquest camí. Una ciutat on les persones ocupin l’eix central de les polítiques en matèria de mobilitat”.

La incorporació d’aquests nous trams de carrers té un efecte molt important en la consolidació del tram d’illa de vianants de l’avinguda de Barcelona, ja que s’elimina el principal focus de conflicte entre cotxes i vianants a la cruïlla entre l’avinguda de Barcelona i el carrer de Llobateras.  

Aquesta nova ampliació de la zona peatonal és un actuació recollida al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí, que la COVID-19 ha fet accelerar. La situació actual de pandèmia va portar el Consistori a elaborar el Pla Estratègic de Mobilitat de Rubí desescalada COVID-19, que es va presentar en Junta de Portaveus al maig. En el marc d’aquest pla, es van adoptar tot un seguit de noves mesures encaminades a reservar espais per a la circulació a peu; zones on els rubinencs i les rubinenques puguin passejar mantenint la distància de seguretat interpersonal.

Així, es va convertir en zona de passeig l’avinguda de la Llana i el passeig de la Riera, entre el camí de Sant Muç i el pont de Can Claverí, acció que s’ha tornat a impulsar des de mitjans de novembre, ara els caps de setmana; es va ampliar la zona destinada a voreres en un tram dels carrers Magallanes i Sant Josep per ampliar la zona destinada a la circulació a peu; i es van convertir 4 quilòmetres de carrers en àrees de convivència amb prioritat per a vianants, invertint la prioritat que imperava fins aleshores. Tot això, sumat a l’aposta decidida pel transport públic urbà, que ha portat RubíBus a veure reconegut el seu compromís amb la seguretat sanitària.

Les sol·licituds de pas per accedir a la nova zona ampliada s’han de tramitar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre fins al 31 de març. Durant els primers mesos s’establirà un període informatiu per tal que els nous usuaris i usuàries puguin fer aquest tràmit.

Tota la informació sobre l’illa de vianants està disponible a www.rubi.cat/illadevianants.