Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla local de salut Una estratègia global de salut per al període 2022-2027. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla local de salut

Una estratègia global de salut per al període 2022-2027.

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament va iniciar el procés per elaborar un nou Pla local de salut durant l'any 2020. Aquest va tenir dues parts diferenciades:

  • El perfil de salut de la ciutat, que va permetre copsar les necessitats, fortaleses i debilitats entorn a la salut del municipi. Dins d'aquest procés, es van realitzar 400 enquestes a la ciutadania amb quotes representatives de districte, sexe i edat. Les persones enquestades van respondre preguntes sobre hàbits de salut, ús dels serveis sanitaris, estat i problemes de salut que els afecten, i valoració de l’entorn urbà i natural de la ciutat. Així mateix, es va consultar 42 informants claus, professionals de serveis i representants d'organitzacions vinculades amb la salut a Rubí.
  • El procés d'elaboració del Pla per definir l'estratègia global de salut de Rubí. Aquesta part va consistir a agrupar tota la informació obtinguda al perfil de salut en quatre blocs temàtics alineats amb els determinants de salut:
    • Millorar els serveis.
    • Desenvolupar la comunitat.
    • Empoderar a les persones.
    • Transformar la ciutat.

Pla local de salut 2022-2027

Per cada grup temàtic, es va constituir una comissió de treball i es va convidar les persones que van participar a la diagnosi a formar-ne part. Cada comissió es va reunir dos cops: el primer, per proposar accions per abordar les necessitats identificades a la diagnosi i, el segon, per prioritzar les accions en funció de la seva viabilitat.

A partir del treball d'aquestes comissions, van quedar definits els objectius generals que determinen l'estratègia global d'acció d'aquest Pla, que prioritza la salut a totes les polítiques públiques, és a dir, incorporar la salut de manera transversal a totes les polítiques. Per assolir els objectius, es defineixen 22 línies d'acció que interseccionen amb altres plans municipals, afavorint l'acció conjunta i la coherència de l'abordatge de la prevenció i protecció de la salut en el nostre municipi.
    

Coneix el Pla local de salut


T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
2