Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FP Dual La formació professional dual aposta per la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels i les estudiants. L'alumnat cursa una part del currículum al centre formatiu i l’altra part, l'obté mitjançant activitats formatives i productives a l'empresa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

FP Dual

La formació professional dual aposta per la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels i les estudiants. L'alumnat cursa una part del currículum al centre formatiu i l’altra part, l'obté mitjançant activitats formatives i productives a l'empresa.

L’FP dual es defineix com la modalitat d’FP que combina l’activitat formativa impartida al centre de formació amb els aprenentatges adquirits al centre de treball, avaluables i reconeguts i que permet obtenir els títols i els certificats de professionalitat d’acord amb la corresponent autorització o acreditació i normativa

L’Ajuntament de Rubí contracta alumnat de formació professional, de cicles formatius i de certificats de professionalitat, en modalitat DUAL.

Les experiències de Rubí amb l'FP DUAL, tant amb cicles formatius com amb certificats de professionalitat (FPO DUAL)  que han obtingut bones valoracions per part de l'alumnat, els centres educatius i l'administració, es presenten aquest any en el marc del Congrés de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE).

 

Experiència FP Dual


El consistori ha incorporat 10 nois i noies que cursen formació professional en la modalitat dual (FP Dual) a la plantilla municipal a través d’un contracte de treball d’una mica més de 9 mesos. Els i les joves estudien a INS L'Estatut (CFGS Administració de sistemes informàtics en xarxa o CFGS Desenvolupament Aplicacions Multiplataforma) i a l’Institut La Serreta (CFGM Atenció a les persones en situació de dependència, CFGS Educació infantil o CFGS Integració Social) i se sumen a les àrees de Serveis centrals, Drets socials i Igualtat i Ciutadania. Així els i les joves treballaran al servei de tecnologia i sistemes d’informació, Serveis Socials, Cooperació i primera acollida, Gent Gran activa, joventut i a les escoles bressol municipals.

L'estada dels joves al consistori es divideix en dues fases: en la primera, de 100 hores, l'alumnat ha realitzat pràctiques per adaptar-se al funcionament de l'administració i, en finalitzar aquest període, l’1 de setembre ha començat l'estada remunerada amb un contracte de formació en alternança durant 854 hores, fins al 21 juny.

La del curs 2023-2024 és la tercera promoció d’alumnes que treballen a l’Ajuntament de Rubí a través de la modalitat Dual de l’FP. El consistori és pioner a Catalunya a oferir un contracte de treball a l'alumnat, enlloc d'una beca, per posar en valor tant la feina que desenvolupen els i les alumnes a la corporació com l'excel·lència de la formació que reben.

 

Experiència FPO Dual


Projecte impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Rubí és un dels municipis pioners en executar aquest projecte adreçat a persones joves desocupades d'entre 16 i 29 anys, amb estudis de graduat en ESO o equivalent, que combinen la formació i l'estada a l'empresa.

Es formen a Rubí Forma en els certificats de professionalitat següents:

  • CP II Muntatge i manteniment d'instal.lacions solars fotovoltàiques
  • CP III parcial: Eficiència energètica en edificis

Actualment s'està realitzant la segona edició d'aquest projecte destinat a 9 alumnes i en el qual hi participen 7 empreses. Un dels alumnes ha estat contractat per l'Ajuntament.

La durada del projecte és d'un any.

 

Informació d'interès


T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1