Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Geocatxing a Rubí El medi natural de Rubí està ple de tresors. Aprofita aquest joc de geolocalització per descobrir-los. És una excusa fantàstica perquè infants i adults gaudiu de la natura. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Geocatxing a Rubí

El medi natural de Rubí està ple de tresors. Aprofita aquest joc de geolocalització per descobrir-los. És una excusa fantàstica perquè infants i adults gaudiu de la natura.

AccióTerra

 

Un petit tresor t’espera en un indret bonic a tocar de la ciutat.

Tens ganes de descobrir nous espais naturals? Vols viure una aventura?

Aquest tresor està amagat en una zona molt bonica i poc coneguda de la ciutat. És un catxé tradicional, per la qual cosa, amb poc temps, podràs passar una bona estona gaudint de l’entorn natural de la zona.

 

Trocatxé

 

La Trocalleria pren forma de joc de pistes per l'entorn natural rubinenc

T’agrada jugar? Tens ganes de fer un tomb per la natura que envolta la ciutat?

Aquesta proposta t’agradarà! Hem amagat un tresor, el Trocatxé, i està esperant que el trobis. 

El localitzaràs seguint gran part de l’itinerari IT05 a Sant Muç de la Xarxa d’itineraris de Rubí. Et recomanem que revisis aquest itinerari abans d'iniciar l’activitat. El recorregut és d'uns 5 km i té una durada aproximada de 2 hores, tenint en compte les parades per fer l’activitat.

 

Si ja has jugat a Geocatxing, pots començar el joc


Troba l'AccióTerra    Comença a buscar el Trocatxé 

 

Altres catxés al medi natural de Rubí

A la nostra ciutat hi ha moltes persones que ja juguen a geocatxing. Han creat altres amagatalls al medi natural de la ciutat que t’estan esperant. Algun d’ells estan molt ben documentats, i us ajudaran a conèixer la història de les masies i indrets rurals de Rubí. Consulta a www.geocaching.com totes les opcions de recerca de tresors que t’ofereix aquest joc.

 

Si encara no saps com funciona, continua llegint


Què és el Geocatxing?

És una recerca del tresor del món real que s’està produint ara mateix, al teu voltant. Al planeta hi ha milions de catxés, i a Rubí més d’una vintena. Els pots trobar a parcs, zones urbanes, boscos, deserts, als cims de les muntanyes, sota l’aigua, gairebé a qualsevol lloc que et puguis imaginar. Probablement n’hi ha uns quants a prop teu...

 Vídeo: Què és el geocatxing?   

 

image
  
Per començar a jugar necessites:
  
1. Obrir un compte a www.geocaching.com.

2. Un dispositiu mòbil amb GPS on descarregar una aplicació de geocatxing.

Si el teu sistema operatiu és Android, pots utilitzar l'app gratuïta c: geo. Si tens un dispositiu Apple i vols trobar el catxé de manera gratuïta, hauràs de descarregar/imprimir la informació abans de sortir de casa directament del web de Geocaching (l'aplicació de mapes que tinguis instal·lada al teu aparell t'ajudarà a trobar les diferents ubicacions introduint les coordenades). En ambdós casos es pot utilitzar també l'app oficial (on hauràs de pagar l'opció Premium per poder jugar).

Un cop tinguis l'aplicació descarregada i t’hagis registrat podràs cercar al mapa els tresors (catxés). Si cliques damunt veuràs detalls com el tipus de tresor, la geolocalització, la distància a què es troba, la dificultat de la cerca o la del terreny.

 

image
   
Comença l'aventura!
 
 • Porta calçat còmode.
 • Agafa llapis i paper per prendre notes.
 • No oblidis el mòbil o un dispositiu amb GPS (Consell: si guardes la informació del catxé al telèfon no consumiràs dades mòbils). 
 • I molt important: un objecte per intercanviar!
 • Respecta el medi ambient: mantingues net l’espai i vés amb compte amb la fauna i flora que envolta el catxé. Si pot ser, fes de “Caçador de Trastets” i aprofita aquest tomb per la natura per recollir les possibles deixalles que hi puguis trobar. 

 

Els tresors

Els catxés més senzills poden ser fulls on signes registrant la troballa. Però també poden contenir objectes per intercanviar: una manera de despendre’t de petits objectes que ja no necessites perquè els pugui aprofitar algú altre com si fos La Trocalleria. Ara bé, la millor recompensa és que normalment la cerca del tresor et porta a descobrir indrets molt bonics i interessants de la zona on et trobes, i també a gaudir d’una petita aventura.

 • Quan t’apropis als deu metres d’on marca la ubicació del tresor/catxé comença a buscar, a vegades el GPS no és prou precís. On amagaries tu un catxé?
 • Vigila amb els Muggles (persones que no coneixen el funcionament del joc i que podrien espoliar el tresor/catxé que estàs buscant). Si hi ha gent a prop, dissimula! 
 • Els tresors estan camuflats enginyosament, però mai enterrats.
 • No es permet deixar alguns objectes als catxés: menjar, objectes perfumats, perillosos (punxants, tallants, inflamables...) o il·legals.
 • Intercanvia un objecte del tresor per un objecte de valor similar.
 • Deixa el tresor tan ben camuflat com l'has trobat un cop hagis signat i intercanviat (si la troballa és molt evident, el joc perd part de la seva gràcia). 

Si dins del contenidor del tresor hi trobes un objecte amb el logotip de geocatxing i una numeració: has trobat amb una variant del joc. Habitualment són monedes i objectes que tenen la missió d'anar de catxé en catxé. Si ets jugador/a novell i no pots garantir que puguis col·laborar amb l’objectiu d’aquest objecte, millor deixa’l dins el contenidor. 

 Vídeo: Trobar un Geocatxé

 

Trobat!

Felicitats! N'hi ha de ben difícils i en amagatalls molt originals. Registra la troballa des del telèfon mòbil o des de la pàgina oficial de Geocatxing i intercanvia un objecte del seu interior.

Si no el trobes, o hi ha alguna anomalia, també és convenient que ho comuniquis fent  un registre al web oficial per tal que les persones propietàries d’aquell catxé en facin manteniment.

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0