Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi natural L’entorn natural del nostre municipi constitueix l’escenari de tots els patrimonis associats, tant naturals com culturals, que s’han d’incloure en aquest paisatge i que formen part de la història del territori i de la identitat de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Medi natural

L’entorn natural del nostre municipi constitueix l’escenari de tots els patrimonis associats, tant naturals com culturals, que s’han d’incloure en aquest paisatge i que formen part de la història del territori i de la identitat de Rubí.

El valor de preservació dels espais naturals ve donat per l’escassetat d’espais biodiversos a la zona i per la pressió antròpica a la qual estan sotmesos.

La Serra de l’Oleguera, el Tros Gros i Can Balasc configuren un sistema ecològic que cal preservar ja que és un espai de connexió amb la riera de Rubí. D'altres espais com els plans de Can Xercavins, Sant Muç, la Serra de Can Guilera o la de Penjallops tenen també un interès local i complementari a escala supramunicipal.

Cal també fer esment dels impactes sobre el medi natural derivats de les activitats extractives, les activitats hortícoles de caràcter marginal, les protourbanitzacions i les línies elèctriques.

 

21 de març, Dia Internacional dels Boscos


Dia Internacional dels Boscos

 

Contingut relacionat

 

Entorn natural

Les masses boscoses consolidades i aquelles àrees de vegetació singular existents en el sòl no urbanitzable es consideren elements naturals que cal protegir i potenciar-ne les seves funcions mediambientals.

Camins i itineraris

El municipi de Rubí disposa d'una extensa xarxa de camins, tant de titularitat pública com privada, on s'hi inclouen fins i tot camins rurals considerats històrics.

Agricultura

Abans de la Guerra civil, un 81% del territori del terme municipal de Rubí estava dedicat a l'agricultura, especialment a la vinya.

Rieres, torrents i fonts

Els torrents i rieres són els elements que configuren la xarxa hidrogràfica del nostre municipi, juntament amb les fonts naturals i les capes freàtiques del subsòl.

Patrimoni

El patrimoni natural de Rubí el conformen aquells elements naturals amb singularitat estètica o científica constituïts per formacions físiques i/o biològiques, i també els llocs o zones naturals de valor excepcional des del punt de vista científic, conservacionista o estètic.