Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Push Cicle El Documental del Mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Push

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle El Documental del Mes
.

L'ATENEU A CASA TEVA

Durant el mes de juny us proposem aquest documental, per veure'l ens haureu d'enviar un correu a ateneu@ajrubi.cat per facilitar-vos les claus d'accés i l'enllaç.

Estarà disponible del 18 al 25 de juny.

Sinopsi

Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l'habitatge s'estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no.

Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre'ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L'habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l'accés a l'habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l'ONU, viatgem per diferents països tractant d'entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l'àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l'economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.

"Hi ha una gran diferència entre l'habitatge com a mercaderia i l'or com a mercaderia. L'or no és un dret fonamental, l'habitatge sí", afirma Farha que creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.

Push revela els secrets més foscos de l'entramat mundial de l'especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d'un monstre molt més gran.

Durada: 92'

Premis i Festivals

  • Politiken Audience Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019
  • Premi del Jurat Jove Reteena - DocsBarcelona - Espanya, 2019
  • Nominat al F:ACT Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019
  • Hot Docs, Secció Oficial - Canadà, 2019
  • Millennium Docs Against Gravity - Polònia, 2019
  • Dok.Fest Munich - Alemanya, 2019
  • DOXA Vancouver - Canadà, 2019