Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'expansió del jazz [3/5] Cicle Camps de cotó 2.0. Xerrades sobre jazz | Programació hivern 2020 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'expansió del jazz

Aquesta activitat ja ha finalitzat

[3/5] Cicle Camps de cotó 2.0. Xerrades sobre jazz | Programació hivern 2020
.

Una ciutat com Chicago conviu en rellevància amb la capital del jazz, Nova Orleans, on músics blancs com Bix Beiderbecke s'incorporen a la nova música. El 16 de gener del 1920, la llei seca entra en vigor i la màfia s'instaura definitivament com una lacra a Chicago, tot i que curiosament contribuirà, en certa mesura, a la difusió i el manteniment del jazz.

Paral·lelament, l'orquestra de Fletcher Henderson (1924-1940) a Nova York i la banda de Benny Moten (1923-1932) a Kansas City plantarien les llavors de dos estils fonamentals en l'evolució de la nostra música.

Andreu Fábregas, gran coneixedor del jazz, Fábregas és col·laborador a mitjans especialitzats com La Revista de Jazz i el programa iJazz Club, de l'emissora iCatfm. El 2000 va posar en marxa l'espai Camps de Cotó a Montcada Ràdio. L'Associació de Músics de Jazz de Catalunya li va concedir el Premi Honorífic per la seva tasca com a divulgador.

Amb: Andreu Fábregas