Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francis Scott Fitzgerald i l'Amèrica moderna [5/8] Cicle “Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors” | Programació hivern 2020 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Francis Scott Fitzgerald i l'Amèrica moderna

Aquesta activitat ja ha finalitzat

[5/8] Cicle “Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors” | Programació hivern 2020
.

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

La literatura nord-americana no seria el mateix sense les novel·les i els relats de Francis Scott Fitzgerald, que als seus llibres retrata els canvis de la modernitat i el pas del temps per explicar com i per què ens canvien també a nosaltres. A partir del que considerem la seva obra mestra, El gran Gatsby, veurem com el somni americà i la seva tragèdia es llegeix en l'obra d'aquest autor.

"Quan sentis desitjos de criticar algú [...] recorda que no tothom ha tingut les mateixes oportunitats que tu vas tenir ". ( F. Scott Fitzgerald)

 Ponent: Marina Porras