Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Five days to dance Cicle El Documental del Mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Five days to dance

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle El Documental del Mes
.

L'ATENEU A CASA TEVA

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, us proposem aquest documental, per veure'l ens haureu d'enviar un correu a ateneu@ajrubi.cat per facilitar-vos les claus d'accés i l'enllaç.

Disponible del 29 d'abril al 6 de maig.

Sinopsi

Una parella de ballarins apareix un matí a l'aula d'un institut. És dilluns, i anuncien a un grup d'adolescents que tenen cinc dies per pujar a un escenari i ballar. Una setmana per canviar les coses; un petit termini, però un gran repte: moure  les persones quan el món ens paralitza.

La dansa obliga  aquests joves a trencar els seus rols just en el moment de les seves vides en què aquests rols socials s'estan forjant. El líder deixa de ser el més admirat, el tímid fa un pas endavant... Ballar els obliga a tocar-se. Es comuniquen, s'igualen. Algun no s'alliberarà fins a l'últim instant.

Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt són els coreògrafs. Ell, holandès; ella, basca. La dansa és el llenguatge comú. No importa el lloc. Cinc dies, una classe d'adolescents, un microcosmos en el qual succeeix un petit big bang.

Premis i festivals del documental:

  • DocsBarcelona. Espanya, 2014.
  • DocsBarcelona+Medellín. Colòmbia, 2014.
  • Donostia Zinemaldia. Espanya, 2014.
  • DocsDF. Mèxic, 2014.
  • MiradasDoc - Canal Plus Award . Espanya, 2014.