Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Restriccions Actualització de les mesures especials per contenir la COVID-19 a Catalunya. https://www.rubi.cat/ca/temes/coronavirus/restriccions/restriccions/@@images/image/preview

Restriccions

Actualització de les mesures especials per contenir la COVID-19 a Catalunya.

Ús de la mascareta


Es recomana portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.

Des del 26 de juny, l’obligatorietat de l'ús de la mascareta s'ha flexibilitzat en espais públics a l’aire lliure. A l’exterior, la mascareta no és obligatòria sempre que hi hagi una distància interpersonal de, com a mínim, 1,5 metres entre persones que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència. Tot això, es recomana portar-la sempre tant en interiors com en exteriors.

La mascareta continua sent obligatòria en espais tancats d’ús públic (biblioteques, teatres, sales de concerts, consultes mèdiques, etc.) i en espais tancats oberts al públic, com botigues, supermercats i establiments similars, per la qual cosa cal portar sempre la mascareta amb nosaltres si volem accedir a qualsevol espai tancat d’ús compartit.

Recorda portar sempre una mascareta amb tu per a aquelles situacions en les quals el seu ús és encara obligatori.

 

Restriccions a partir del 10 de setembre


El govern català ha prorrogat la majoria de restriccions. Les novetats són:

 • S’elimina la limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.
 • El Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.
 • També s’ha eliminat la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

   
Competicions esportives

 • A les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure en equipaments amb aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim passa d’un 30 a un 40%.
 • En instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d’ara es permet un màxim d’un 30% de l’aforament.

   
Canvis en els criteris reguladors del dret de reunió

El Govern ha aprovat també canvis en els criteris reguladors del dret de reunió amb la finalitat de fer compatible el dret de manifestació amb la preservació del dret a la salut.

 • S’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers.
 • Es segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents llevat que per pertanyin a la mateixa bombolla de convivència.
 • Cal mantenir un control d’aforament per adequar el número d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona.
 • L’informe també demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.

     
  Consulta totes les mesures vigents a la web de la Generalitat.


  T'ha estat útil aquesta pàgina?

  58
  13