Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes, fires i tradicions populars Rubí ha sabut recuperar i mantenir vives les festes i tradicions populars de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Festes, fires i tradicions populars

Rubí ha sabut recuperar i mantenir vives les festes i tradicions populars de la ciutat.

Aquest fet és possible en bona part gràcies al treball i la implicació de les entitats ciutadanes, però també gràcies a l’esperit participatiu dels rubinencs i les rubinenques.

 

Festa dels Tres Tombs


Una de les festes més tradicionals de Catalunya és la que honora el patró dels cansaladers i traginers. La festivitat de Sant Antoni és el 17 de gener, en plena “Setmana dels Barbuts” que, segons mana la tradició, porten barba perquè és la setmana més freda de l’any. La Societat de Sant Antoni Abat de Rubí es va fundar el 1859 i s’ha encarregat des d’aquesta data d’organitzar la Festa en honor del Sant Patró. Entre els actes més destacats hi ha la plantada de la bandera, l’esmorzar del traginer o la rua dels Tres Tombs, entre d’altres.

La festa se celebra a Rubí l'última setmana del mes de gener.
 

Festa dels Tres Tombs 2019

 

Festa dels Xatos


Actualment és un dels dies festius locals i està organitzada per l’Esbart Dansaire de Rubí, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats culturals de la ciutat. La festa consisteix en una romeria fins a l’ermita de Sant Muç, on se celebra una missa i les ballades de gegants, de sardanes i del ball típic dels Xatos.

La festa se celebra coincidint amb la Pasqua Granada, en el cinquantè dia després del Diumenge de Resurrecció.
  

48042650208_83cfc6e09a_k.jpg

 

Festes del carrer Sant Jaume


Al juliol, pels volts de Sant Jaume, aquest petit carrer es transforma durant uns dies gràcies a la decoració que realitza el veïnat, que cada any ens transporta a una altra època o a llocs llunyans o imaginaris. La festa està organitzada pels mateixos veïns i veïnes i és oberta a tota la població. S’hi celebren diverses activitats infantils, actuacions, concerts i una botifarrada.

  

festes_carrer_sant_jaume_nova_editora_18_59_1.jpg

  

Festa Major


La Festa Major de Sant de Pere és la festa gran de Rubí i cada any se celebra el dia 29 de juny. Durant els dies de festa, els carrers s’omplen de gent, de color, d’activitats, d’espectacles i de recuperació de vells oficis, etc.

   

48161597252_42a4372e1e_k.jpg

 

Festa Major de Sant Roc


Coneguda com la Festa Major petita de Rubí, s'ha celebrat habitualment a principis de setembre. Entre els actes que s’hi organitzen destaquen: la trobada de puntaires, la trobada de gegants, els Versots, una audició de sardanes, el ball d’envelat, la tronada de Sant Roc, la xerricada, activitats infantils i la cantada d’havaneres.

En els darrers anys, s'ha rebatejat com a Tocs de Sant Roc i la celebració s'ha retardat a mitjan setembre per fer-la més participativa.
  

sant roc_11.jpg

 

Fira de Sant Galderic


Sant Galderic era antigament el patró dels pagesos (abans que ho fos Sant Isidre) i també dels artistes. I Rubí ho celebra de forma especial el primer o segon dissabte d’octubre amb una fira on es poden trobar des de productes de menjar tradicional, plantes, herbes, fruits secs, vi, fruita, mel, aus i animals fins a ceràmica, escultures i pintures, entre d’altres.

 

sant galderic_03.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
5