Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és l'Arxiu? L’Arxiu Municipal és el servei que s’encarrega de rebre, conservar, organitzar i posar a l’abast de la pròpia administració i del públic en general la documentació generada per l’Ajuntament de Rubí al llarg del temps, i també la documentació històrica que li han cedit particulars, entitats o empreses. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Què és l'Arxiu?

L’Arxiu Municipal és el servei que s’encarrega de rebre, conservar, organitzar i posar a l’abast de la pròpia administració i del públic en general la documentació generada per l’Ajuntament de Rubí al llarg del temps, i també la documentació històrica que li han cedit particulars, entitats o empreses.

El contingut de l’Arxiu és molt divers, i en destaca la documentació de l’Ajuntament de Rubí, que abasta des del segle XVIII fins a l’actualitat (el document més antic és del 1716). Però també es pot trobar la documentació del Celler Cooperatiu, de la Delegación Local del Movimiento, de la televisió local Canal 10 TV, de Fecsa o de Francesc Alujas.

A l’Arxiu es conserva documentació tant pública com privada, i en diferents formats i suports, com ara: expedients administratius, llibres d’actes i registres, fotografies, plànols, escriptures, cartells, fulletons o arxius digitals.

 

Condicions per a la consulta


La consulta és lliure i gratuïta per a qualsevol persona física major de 16 anys, sempre que no hi hagi restriccions legals.

Les limitacions a la consulta poden ser a causa de l’existència de drets de propietat intel·lectual o dret de protecció de dades personals. També es pot donar el cas que l’estat de conservació de la documentació impedeixi la seva consulta.

Es recomana a les persones interessades que primer es posin en contacte amb el servei per poder agilitar la consulta.

 

Condicions per a la reproducció


L’Arxiu permet fer fotocòpies i/o reproducció digital, sempre que no existeixi risc de malmetre l’original o no hi hagi cap restricció observada en la normativa vigent.

En els casos que sigui adient, l’usuari/a s’haurà de comprometre a complir amb el que es requereixi en la propietat intel·lectual i protecció de dades.

Els preus de les fotocòpies estan marcats per l’Ordenança fiscal núm. 18, “Taxa per expedició de documents administratius”.

Les reproduccions de formats A3 o més grans s’han de realitzar al servei de Llicències d’Obres. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a l’OAC o via seu electrònica amb una instància genèrica.

 

 

Fons documentals

L’Arxiu Municipal custodia 19 fons documentals. Un fons és un conjunt de documents produïts orgànicament per un mateix organisme, persona o família en l’exercici de les seves funcions.

Hemeroteca

L’hemeroteca agrupa les publicacions periòdiques d’interès local, diaris i revistes, ja siguin editades per l’Ajuntament com per entitats i empreses.

Fotografia

L’Arxiu disposa d’un important fons d’imatges històriques en format digital que provenen, majoritàriament, de dos fons:

Donacions a l’Arxiu Municipal

Qualsevol donació de documents (fotografies, cartes, escriptures, memòries personals, premsa, etc.), per molt insignificants que puguin semblar, són aportacions que engrandeixen l’Arxiu i esdevenen un ric testimoni de la història de Rubí.

Gestió documental

La normativa vigent estableix el marc d’actuació de l’administració pel que fa a la gestió dels documents i de la informació pública.