Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XVI Biennal d’Art Contemporani Català a Rubí El 4 de setembre s’inaugura aquesta mostra a l’Antiga Estació amb obres de 9 joves artistes catalans. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

XVI Biennal d’Art Contemporani Català a Rubí

El 4 de setembre s’inaugura aquesta mostra a l’Antiga Estació amb obres de 9 joves artistes catalans.
Els joves artistes catalans David Bonet, Narcís Díaz, Katherinne Fiedler, Lola Lasurt, Pablo Lerma, Elisa Munsó, Maria Padilla, Carlota Polo i Daniel Rodríguez exposaran les seves obres a partir del 4 de setembre i fins al 5 d’octubre a l’Antiga Estació de Rubí, en el marc de la XVI La Biennal d’Art Contemporani Català.

Aquesta biennal és una exposició única a Europa per les seves característiques i mostra algunes de les tendències plàstiques més representatives de l’art català actual. Els 9 artistes han estat seleccionats per un jurat que representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya, integrat en aquesta edició per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Josep Canals, director de la Biennal i membre d’(art) Catalunya; Ester Ferrando, artista plàstica de Reus; Mireia Guillaumes, historiadora i crític d’art de Girona; Antoni Jové, historiador de l’Art i coordinador del Centre d’Art La Panera de Lleida; Àlex Mitrani, crític d’art i comissari independent de Barcelona; i Carlos Velilla, vicedegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

L’Ajuntament de Rubí, sensible als temes artístics, està apostant per les arts visuals amb diferents propostes artístiques i, des de fa uns anys, s’ha identificat plenament amb aquesta biennal d’art jove que uneix poblacions catalanes i andorranes en un afany d’impulsar l’art més jove i innovador que actualment està sorgint a ambdós principats.

La Biennal d’Art Contemporani Català està organitzada per Canals-Galeria d’Art de Sant Cugat, en col•laboració amb altres entitats i ajuntaments com el de Rubí que continua amb el seu suport a aquesta alternativa plàstica com ja ha fet en d’altres ocasions, contribuint així a difondre l’art més jove i més nou d’una manera descentralitzada.

A més, La Biennal aposta un cop més per les noves tecnologies amb una edició del catàleg, que també s’edita en paper, en una pàgina web, www.canals-art.com/biennal.html, en què s’hi pot trobar tota la informació en català, castellà i anglès. A nivell general, la Biennal està organitzada per Canals-Galeria d'Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la col•laboració dels ajuntaments que fan possible el seu recorregut itinerant (Sant Cugat, Lleida, Cambrils, Encamp –Principat d’Andorra-, Rubí, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Mollet del Vallès, Sant Joan de les Abadesses i Barcelona), la CAM –Caja Mediterráneo- i Òmnium Cultural.

La mostra es pot visitar a Rubí a la Sala d’exposicions de l’Antiga Estació del 4 de setembre al 5 d’octubre, de dimarts a dissabte de 18 a 20.30 h i diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 20.30 h.

Més informació sobre l’anterior edició de la Biennal d’Art.