Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vuit exposicions i un cicle de conferències per apropar la cultura a la ciutadania La regidora de Serveis Socioculturals, Neus Muñoz, ha presentat el Projecte expositiu que ha organitzat l’Ajuntament per a 2011. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Vuit exposicions i un cicle de conferències per apropar la cultura a la ciutadania

La regidora de Serveis Socioculturals, Neus Muñoz, ha presentat el Projecte expositiu que ha organitzat l’Ajuntament per a 2011.
La regidora de Serveis Socioculturals, Neus Muñoz, ha presentat el Projecte expositiu i de patrimoni cultural organitzat pel consistori rubinenc a través del Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà i de la Sala d’exposicions Antiga Estació, que comptarà amb un total de vuit exposicions en ambdós equipaments culturals i el cicle de cinc conferències al Museu Municipal Castell.

Amb aquestes activitats, l’Ajuntament vol “apropar la cultura als rubinencs i rubinennques per fer d’aquest equipament un museu viu amb diferents activitats”, segons ha dit la regidora de Serveis Socioculturals. L’any passat van passar per aquest equipament municipal més de 20.000 visitants en les diferents activitats que va organitzar, com les exposicions, el cicle de conferències, les activitats infantils, la jornada de portes obertes o el campament del Mag Rubisenc d’aquest Nadal. “Aquesta xifra que arriba al 25% de la població demostra, segons la regidora, “que aquest és un bon projecte de futur que, a més, ara creixerà més amb la instal·lació de l’amfiteatre i l’arborètum”.

Actualment, a més de l’exposició permanent “Rubí, l’evolució d’un poble” que es va inaugurar fa poc més d’un any, ja es pot visitar la mostra “Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya” del Museu d’Història de Catalunya, que romandrà a Rubí fins a l’abril i que s’adreça especialment als infants. L’exposició aproparà als visitants a la història del fenomen de la cacera de bruixes entre els segles XV i XVI a Catalunya i a tota Europa a través de cinc àmbits representatius: La màgia en el món medieval; la invenció de la bruixa; les bruixes vistes pels seus perseguidors; la gran cacera i la bruixa en la tradició popular.

La següent exposició que acollirà aquest equipament serà Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci, una exposició itinerant del Museu Egipci que es podrà visitar del 15 d’abril al 24 de juliol i que està integrada per 65 fotografies realitzades entre 1922 y 1929 pel fotògraf nord-americà Harry Burton, on es relaten els passos que es van realitzar en el moment del descobriment de la tomba. A més, hi haurà una maqueta tomba i una selecció de peces originals de l’Antic Egipte, que inclou un sarcòfag. L’exposició s'inaugurará el divendres 15 d’abril a les 19.30 h.

A partir de l’estiu, ja al segon semestre de l’any, el Museu rebrà l’exposició itinerant de l’Associació del Museu de la Ciència, de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) “El valor del patrimoni industrial català”. A partir del 22 de setembre i fins al 8 de gener de 2012, es podran veure fotografies de diferents enginys industrials, que des del segle XIX, han marcat el panorama industrial català, i han representat elements i passos molt significatius per a l’enginyeria del nostre país, com el biscuter, el mini cotxe que va marcar el futur de l’Espanya de la postguerra, un tractor de gasolina del 1914, una turbina de vapor del 1950 o un carro de bombers del 1895.

Segon cicle de conferències sobre la història de la ciutat
A més, a partir del mes de març, el Museu organitzarà el segon cicle de conferències sobre les peces més representatives del patrimoni arqueològic de Rubí, que han estat recuperades al nostre municipi i que, per la seva significació, valor estètic o singularitat, destaquen amb força sobre la resta de l’exposició permanent del Museu Municipal. Així, hi hauran conferències sobre l’estela ibèrica de Can Fatjó, el forn iberoromà de Can Fatjó, el segell de la bastida o el grafit medieval del Castell

Les conferències, que tindran una durada aproximada de 1h i mitja, estaran obertes a tothom, seran gratuïtes i es faran a l’auditori del Castell a les 19 h.

Pel que fa l’altre equipament que programa habitualment exposicions temporals, la Sala d’exposicions Antiga Estació, també començarà al febrer les seves mostres. “Aquestes aniran en la línia que l’Ajuntament porta temps treballant en col•laboració amb el teixiu associatiu de la ciutat per tal de posar en valor l’esforç que fan per difondre la cultura local a la ciutat”, ha dit la regidora Neus Muñoz.

Per aquest any s’han programat un total de cinc exposicions com la d’escultura Mariano Andres Vilella, en col·laboració amb el Centro Aragonés de Rubí, que s’inaugura al febrer, la mostra Moments de Dansa Enric Monte en col·laboració amb l’Escola Teresa Altet a l’abril, l’obra pictòria de Sergi Marcos al mes de juny i la mostra dels cinquanta anys del pintor rubinenc Miquel Mas com a artista i una col·lectiva del Grup El Gra, ambdues al segon semestre de l’any.