Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vuit empreses de Rubí, pioneres a Catalunya en la conciliació laboral i personal La Generalitat posa en marxa una prova pilot al municipi per evidenciar dels beneficis de la conciliació a les empreses. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Vuit empreses de Rubí, pioneres a Catalunya en la conciliació laboral i personal

La Generalitat posa en marxa una prova pilot al municipi per evidenciar dels beneficis de la conciliació a les empreses.
Rubí és un dels municipis escollits per posar en marxa la prova pilot del Projecte de conciliació de la vida laboral i personal als polígons industrials de la Zona Nord de la ciutat. El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, ha signat el conveni amb l’Ajuntament de Rubí, amb el qual es posarà a l’abast de les empreses, i dels seus treballadors i treballadores, una sèrie de recursos i accions per facilitar la conciliació de la vida personal i laboral, amb incidència en la qualitat de vida de les persones i la millora de la productivitat de les empreses.

En aquest projecte de conciliació participen vuit empreses de la ciutat (mirar el llistat al final de la nota de premsa) amb un total de 1.791 treballadors i treballadores implicats en el projecte, un 45% dels quals són dones (797 treballadores) i un 55% homes (994 treballadors).

Els objectius específics del projecte són, d’una banda, detectar les necessitats reals de les empreses on s’implantarà la prova pilot i informar i sensibilitzar a l’empresariat, als representants sindicals i als treballadors i treballadores sobre els beneficis de la conciliació. I d’altra, capacitar als equips directius i als representants dels treballadors per posar en marxa les mesures de conciliació i les noves organitzacions del temps per l’empresa i oferir els serveis específics perquè els treballadors i treballadores puguin compatibilitzar la vida personal amb la laboral.

Un cop feta la diagnosi de les necessitats de les empreses, es proposarà un pla d’acció concret per a cadascuna d’aquestes vuit empreses en què hi haurà accions personalitzades d’acompanyament, activitats de grup per a totes les empreses i formació per directius i treballadors i treballadores. Posteriorment, es realitzarà el pla de viabilitat dels serveis demandats per les empreses, entre els qual pot haver-hi servei d’acompanyament, casal d’estiu, servei mèdic a les empreses, etc., i es farà la proposta de creació dels serveis que s’hagin considerat viables.

L’ultima fase d’aquest Projecte de conciliació de la vida laboral i personal serà l’avaluació de l’aplicació en les empreses participants per conèixer el grau de satisfacció dels implicats així com l’impacte de les actuacions en la retenció de les persones, absentisme, rotació, etc.

Per posar en marxa aquest projecte, l’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí proporcionarà assessorament i assistència a les empreses que participen i posarà al seu abast les infraestructures de l’Edifici Rubí + D i els recursos del Servei Integral d’Atenció a Domicili (SIAD) de l’Ajuntament, entre d’altres.

L’alcaldessa de Rubí ha destacat especialment que aquest programa “és una via per facilitar la incorporació de les dones al món laboral en tant que permet la conciliació del treball i la seva vida personal”. García ha avançat que Rubí ja ha concretat la primera acció dins d’aquest pla que consisteix en la incorporació de dues noves línies de l’autobús que arribaran als polígons de La Llana, Rubí Sud i Cova Solera.

Les empreses que hi participen: 1791 persones en total (994 homes i 797 dones)
  • BBraun: 1566 (830 homes, 736 dones)
  • Avanzit: 34 (31 homes, 3 dones)
  • Industries Gràfiques Grifoll: 16 (8 homes, 8 dones)
  • Grifoll Print Promotions: 46 (39 homes, 7 dones)
  • Emerson Process Management: 33 (26 homes, 7 dones)
  • Roche Hermanos: 33 ( 19 homes, 14 dones)
  • Serca: 18 (12 homes, 6 dones)
  • Tecus Plàsticos: 45 (29 homes, 16 dones)