Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Voluntaris i aprenents de la 16a edició de Voluntariat per la llengua omplen l’auditori de la Biblioteca Quasi un centenar de noves parelles lingüístiques a la nova edició. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Voluntaris i aprenents de la 16a edició de Voluntariat per la llengua omplen l’auditori de la Biblioteca

Quasi un centenar de noves parelles lingüístiques a la nova edició.
El divendres passat al vespre es va presentar la nova campanya del Voluntariat a Rubí, que arriba a la 16a edició amb gairebé cent parelles.

A la primera part de l’acte es van sortejar, entre els participants a la darrera edició, diversos esmorzars, berenars i menús oferts pels establiments col·laboradors amb el programa. Després del sorteig i que els mateixos participants valoressin l’edició anterior, es va iniciar la presentació de la 16a edició, que durarà fins al juny.

Com ja és habitual, van presidir l’acte Ferran Lozano, director del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí; Roser Tutusaus, cap del Servei Local de Català de Rubí, i el regidor comissionat de Política Lingüística, Martí Pujol. Tots tres van agrair als voluntaris la seva dedicació i compromís amb la nostra llengua, i el regidor va valorar també la importància de la seva tasca per descobrir i donar a conèixer Rubí a les persones nouvingudes.

La Neus Lozano, vinculada al teatre amateur local, va delectar les persones assistents amb la lectura de quatre textos literaris breus extrets del llibret Parlem tu i jo, que conté textos, indicacions i suggeriments pensats per a iniciar converses.

CEPNA, com a entitat col·laboradora amb el Voluntariat per la llengua, organitza cada any una sortida adreçada especialment als participants del programa, que en aquesta edició els descobrirà l’entorn natural de Can Ramoneda i Can Xercavins. Jordi Simó i Falet Bosc, membres de CEPNA, van presentar el recorregut i els objectius de la propera sortida.

En acabar l’acte, les parelles lingüístiques van poder iniciar les seves primeres converses.