Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Voluntaris de Protecció Civil i personal de la Brigada d’Obres es formen en atenció sanitària immediata Els assistents al curs han après, entre d’altres, a actuar en els casos de cardiopaties coronàries amb la utilització d’un desfibril·lador automàtic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Voluntaris de Protecció Civil i personal de la Brigada d’Obres es formen en atenció sanitària immediata

Els assistents al curs han après, entre d’altres, a actuar en els casos de cardiopaties coronàries amb la utilització d’un desfibril·lador automàtic
Voluntaris de Protecció Civil de Rubí i Sant Cugat i personal de la Brigada d’Obres de l’Ajuntament de Rubí han realitzat el curs d’Atenció sanitària immediata nivell 1 + DEA que imparteix la Creu Roja. Aquest dissabte, els alumnes han rebut un diploma que acredita la seva formació en socors i emergències i la certificació per poder tramitar el carnet oficial de DEA, expedit per l’Institut d’Estudis de la Salut (IES) de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del curs, de 50 hores formatives, ha estat dotar els participants dels coneixements teòrics i habilitats necessàries per donar una resposta inicial i eficaç en una situació d’emergència, que permeti mantenir la víctima en les millors condicions possibles fins a posar-la en mans d’equips amb un nivell de coneixements més alt. A les diferents sessions del curs s’han tractat múltiples continguts, com ara les urgències vitals, l’exploració de ferits, les postures d’espera i de transport i les urgències mèdiques, entre d’altres.

També hi ha hagut un bloc dedicat a la desfibril·lació externa automàtica (DEA), en el qual els alumnes han après a utilitzar amb rapidesa i eficàcia un desfibril·lador automàtic i han conegut els aspectes bàsics del manteniment d’aquests equips. Els DEA són dispositius mèdics que permeten identificar les cardiopaties coronàries i, per les seves característiques, poden ser utilitzats per personal no mèdic degudament format per al seu ús, fins a l’arribada de serveis mèdics especialitzats. Durant les sessions s’ha parlat de la importància de la desfibril·lació precoç i de les causes de l'aturada cardiorespiratòria i s’ha explicat com realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsiques amb l’aplicació del DEA, basades en les normatives de l’Associació Europea.

El servei de Protecció Civil de Rubí disposa d’un dispositiu DEA per a casos d’emergència.