Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Viu la festa major de Rubí! Del 26 al 29 de juny Rubí celebra la seva festa major amb els concerts de La Carrau i Chambao com a principals actuacions a l’Escardivol. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Viu la festa major de Rubí!

Del 26 al 29 de juny Rubí celebra la seva festa major amb els concerts de La Carrau i Chambao com a principals actuacions a l’Escardivol.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, i la regidora de Cultura, Neus Muñoz, han presentat el programa de la Festa Major 2009 que se celebrarà a la ciutat entre el 26 i el 29 de juny. Una festa en què, segons ha dit l’alcaldessa “s’ha hagut de retallar la despesa però hem tingut molta cura per tal de mantenir la mateixa qualitat que en anys anteriors”.

Aquest ajustament del pressupost, que aquest any ha estat de 220.000 € enfront dels 285.000 € de la Festa Major de 2008, ha reduït el nombre de concerts a dos, en lloc dels tres habituals, a l’escenari de l’Escardivol on actuaran La Carrau el 26 de juny i Chambao el dia 27 de juny.

Una vegada més, la Festa Major de 2009 torna a tenir com a eix vertebrador la història de la ciutat, “amb l’objectiu d’augmentar el sentiment de pertinença a la nostra ciutat i el sentiment de ser rubinenc i rubinenca tot consolidant l’estructura de la festa amb uns espais molt definits”, segons l’alcaldessa. Així, la Rambla del Ferrocarril és consolida com l’espai dels infants, la plaça Clavé l’espai del jazz, l’Escardívol l’espai de nit, el centre l’espai del mercat del passeig per la història, la plaça de la Nova Estació l’espai de la cultura popular i tradicional i la plaça del Doctor Guardiet l’espai dels espectacles.

A banda d’aquests indrets, hi haurà tres espais dedicats a la música on es faran diversos concerts a càrrec de músics locals per donar a conéixer a la ciutadania l’existència d’aquests grups rubinencs: el CEIP Pau Casals on les entitats locals Rock & Cia i Associació de Música de Rubí (AMR) organitzaran el Rock & Cia Festival i el Barrakuda Festival 2009, respectivament, el 26 i 27 de juny; la plaça Pearson, on Sant Patrick’s Beer organitza diversos concerts; i l’Ateneu on actuarà Espart, guanyador del Rubifest 2008, entre altres grups musicals de la ciutat.

30 anys de festes democràtiques

Ara fa 30 anys, a la Festa Major de 1979, es feia la primera festa democràtica de la ciutat i Ràdio Rubí feia la primera emissió de la seva història. Per commemorar aquest esdeveniment, serà el fundador i primer director de l’emissora municipal de la ciutat, Jordi Margarit, l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major de 2009 el divendres 26 de juny a partir de les 20.30 h. A més, el dilluns 29 de juny, data d’aquella primera emissió, s’organitzarà un acte commemoratiu a la Plaça de la Nova Estació a les 11 hores. Aquests actes tenen “la voluntat – ha dit l’alcaldessa- de recuperar aquesta primera festa democràtica de fa trenta anys per aquells que vulguin recordar i també per a aquells que encara no havien nascut”.

Als dos concerts de l’Escardívol, s’uneixen com a actuacions principals l’espectacle inaugural Gran Magiacadabra del Mag Lari el divendres 26 a les 22.30 h, el concert de Festa Major “Espirituals negres i gospel” del dissabte 27 a les 22.30 h i la tradicional actuació de l’Esbart Dansaire de Rubí el diumenge 28 de juny a les 22.30 h, tots tres a la plaça del Doctor Guardiet. Les entrades per a l’espectacle inaugural i les dues actuacions a la plaça es poden adquirir a l’Oficina d’Informació de Festa Major a partir del 22 de juny i a la taquilla de la plaça Doctor Guardiet dues hores abans del començament de cada espectacle.

En total, hi ha programades més de 160 activitats en les que participen més de 46 entitats.

Oficina de Festa Major

L’Oficina d’Informació de Festa Major s’ubicarà a la plaça Pearson i allà es podrà, a més d’adquirir les entrades, trobar qualsevol informació relacionada amb la Festa Major 2009, com actuacions, horaris, localització de carrers, programes, etc. Els horaris de l’oficina són:
  • Dilluns 22 de juny, de 10 a 14 h i de 18 a 21 h
  • Dimarts 23 de juny, de 10 a 14 h
  • Dijous 25 de juny, de 10 a 14 h i de 18 a 21 h
  • Divendres 26 de juny, de 10 a 14 h i de 18 a 01 h
  • Dissabte i diumenge 27 i 28 de juny, d’ 11 a 14 h i de 18 a 01 h
  • Dilluns 29 de juny, d’11 a 14 h i de 18 a 22 h

La presentació del programa de Festa Major ha estat presidit pel cartell guanyador del concurs d’aquest any, a càrrec de Fortià Baquès.