Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí visita l’empresa Andersen, dedicada a la salut i nutrició animal Aquesta és una de les companyies que ha participat en el Projecte Quadre de Comandament de l’OSE. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí visita l’empresa Andersen, dedicada a la salut i nutrició animal

Aquesta és una de les companyies que ha participat en el Projecte Quadre de Comandament de l’OSE.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el director de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament, Rafael Güeto, han visitat les instal·lacions de l’empresa rubinenca Andersen S.A. acompanyats pel director gerent de la companyia, Lau Andersen, i altres directius de la firma.

Durant la reunió prèvia a la visita a les instal·lacions, l’alcaldessa s’ha interessat per la situació actual de l’empresa i per si la crisi econòmica els havia afectat significativament. Carme García també ha volgut conèixer més dades sobre els diferents registres i patents de la firma. Per la seva banda, Lau Andersen ha explicat a l’alcaldessa que el primer probiòtic que es va introduir en l’alimentació animal a la Unió Europea va ser un dels seus productes, fabricat al centre de producció del polígon La Llana de Rubí.

Andersen S.A. és una empresa dedicada a la fabricació i comercialització d’additius i matèries químiques per a elaborar productes destinats a la salut i la nutrició animal. I ha estat una de les 23 firmes de la ciutat que ha participat en el Projecte Quadre de Comandament 2010, impulsat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), en el qual s’ha implicat completament.

L’empresa es va crear l’any 1974 i, a principis dels anys ’80, va iniciar una col·laboració amb la companyia japonesa Toyo Jozo, que va culminar amb la creació d’una nova empresa, anomenada Asahi Chemicals, l’any 1988. Aquesta nova companyia es va instal·lar a Rubí, on va començar a fabricar el probiòtic Toyocerin, un dels seus productes estrella. El 2005, Andersen (soci minoritari) va adquirir el 100% d’Asahi Chemicals, que va rebatejar amb el seu nom actual: Rubinum. Des d’aleshores, totes dues firmes comparteixen instal·lacions al polígon industrial La Llana de Rubí.

Andersen va ser pre-seleccionada en la passada edició de la Nit de l'Empresa 2010, en la categoria de foment de la qualitat de l'ocupació. I és que tot i ser una empresa petita, compta amb 25 treballadors, més de la meitat dels quals (14) són dones. A més, per poder oferir un servei tècnic de qualitat als seus clients, necessita un equip humà amb un alt grau de formació, reflectit en una plantilla de la qual més del 80% disposa de titulació universitària, entre la qual promouen la formació continuada per donar estabilitat als llocs de treball i un horari adequat per conciliar la vida familiar i laboral, entre d’altres aspectes.