Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via lliure als bars musicals i als cafès teatre al nucli urbà L’Ajuntament modifica la normativa urbanística per afavorir l’oci a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Via lliure als bars musicals i als cafès teatre al nucli urbà

L’Ajuntament modifica la normativa urbanística per afavorir l’oci a la ciutat
Un dels objectius del govern local per aquest mandat ha estat promoure accions de consolidació del centre urbà com un espai de passeig, amb oferta suficient tant comercial com d’oci i lleure per evitar la fugida de ciutadans a altres poblacions.

La posada en funcionament de l’illa de vianants i la millora de l’espai públic amb la creació de nous parcs a Ca n’Alzamora, zones esportives al 25 de setembre i espais de passeig com la ja consolidada Rambla dels Ferrocarrils, es completen ara amb la possibilitat que els establiments de restauracions o bars nocturns puguin ampliar la seva oferta amb música en viu i espectacles teatrals.

El Ple Municipal acaba d’aprovar una modificació del Pla General d’Ordenació vigent per accelerar aquesta mesura, davant el retard que està patint l’aprovació del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) que ja la incorporava.

La modificació consisteix a incorporar l’ús recreatiu amb possibilitat de desenvolupar espectacles públics (cinema, teatre, música, manifestacions festives de caràcter cultural i tradicional i espectacles de circ) i activitats recreatives (bars musicals, restaurants musicals, karaokes, cafès teatre i cafès concert) dins el nucli urbà. Per evitar molèsties en l’entorn i complicacions de mobilitat, l’aforament màxim d’aquests establiments serà de 100 persones.
L’ús recreatiu no serà permès a les urbanitzacions i les zones industrials disposen d’un catàleg més ampli d’activitats que afecten el lleure juvenil sense restricció d’aforament.

L’entrada en vigor de la nova normativa es preveu per al darrer trimestre de l’any donat que ha de passar per diferents tràmits administratius d’aprovació que es van iniciar amb l’aprovació inicial pel Ple de febrer. Després de l’aprovació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) passarà per un període d’exposició pública de 30 dies i tornarà al Ple per ser aprovada provisionalment. El darrer tràmit serà l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB).