Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veïns i veïnes de El Pinar participen en tallers per elaborar reglaments interns a les comunitats de veïns És el primer barri de la ciutat on es porta a terme aquest projecte de convivència de forma generalitzada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Veïns i veïnes de El Pinar participen en tallers per elaborar reglaments interns a les comunitats de veïns

És el primer barri de la ciutat on es porta a terme aquest projecte de convivència de forma generalitzada.
L’Ajuntament organitzarà la setmana pròxima uns tallers adreçats a les juntes de les comunitats de veïns/es del barri El Pinar per donar suport per elaborar el reglament de règim intern en el marc de la nova Ordenança de bon veïnatge, aprovada pel ple municipal al 2010. La sessió, a la qual assistirà la regidora de Cohesió Social i Serveis a les Persones, Ana Mª Martínez, es farà dilluns 5 de març a les 18 h a l’Aula de formació del Centre cívic del Pinar, i comptarà amb la participació de la presidenta de l’AVV El Pinar, Mª José Munuera, i una trentena de membres de les comunitats.

Aquests reglaments, que van elabora com a prova inicial cinc comunitats de Les Torres, Progrés i Mercat, estan destinats a regular les relacions de convivència entre els membres de la comunitat i la utilització dels espais comuns de forma consensuada entre tots els veïns i veïnes que hi visquin. Habitualment, les comunitats de veïns disposen d’estatuts amb els quals es regula com gestionar una comunitat de propietaris, però no disposen de cap document que reguli els espais comuns, com ara els horaris en què s’ha de tancar l’accés comunitari, quins objectes i estris es poden ubicar als espais comuns, normativa de neteja de les instal•lacions comunes, etc. De fet, la nova ordenança regula aspectes com quan es poden fer treballs de reparació i conservació dels immobles, on s’ha d’estendre la roba, en quins espais no es pot fer neteges com la de les catifes, així com les franges horàries en què es poden fer algunes d’aquestes activitats amb l’objectiu de no pertorbar les bones relacions entre els veïns.

Els tallers, que s’estendran a la resta de la ciutat, impulsats pel Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament de Rubí, són de tipus preventiu ja que és en aquests espais on es construeixen les relacions socials i on es poden treballar les causes que permetin enfortir, mantenir o recuperar els vincles de convivència entre els veïns i veïnes.